Viata se muta noaptea

Caldura excesiva incepe sa schimbe obiceiurile de viata ale romanilor. Tot mai multi oameni stau ziua "la cutie" si ies noaptea pe strazi sau in parcuri.

1 afișare
Imaginea articolului Viata se muta noaptea

Viata se muta noaptea

Se fura ca-n Dallas.” Expresia folosita la inceputul anilor ‘90 nu se referea la brevetarea metodelor lui JR, din serialul cu acelasi nume, ci definea intervalul orar in care strazile pustii, parasite de romanii hamesiti de o doza de „americanism”, deveneau o prada perfecta pentru hotii de toate tipurile. Cine a umblat ieri prin Bucuresti, in miezul celei mai calduroase zile a anului de pana acum, s-ar fi putut inchipui proiectat in anii de dupa Revolutie.
Strazi, parcuri, sosele, in mod normal arhipline, zaceau abatute sub valul de caldura intensa. Adapostiti la umbra, prin magazine sau la ferestre, oamenii priveau „spectacolul” cu mina unor animale batrane, ce si-au petrecut intreaga viata la o Gradina Zoologica de cartier.  Temerarii ce au decis sa iasa in strada pareau, la intoarcere, niste betivi profesionisti, dupa o noapte „vesela”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici