Vinete albe şi piersici turtite - ultima noutate a fermierilor care vor să facă bani

Dornici să dea lovitura, fermierii noştri s-au apucat să cultive soiuri mai ciudate. Aşa au apărut, de exemplu, vinetele albe, după ce un domn curios le-a văzut în Japonia. A luat seminţe de-acolo şi a vrut să vadă ce creşte în pământ românesc. Iar acum este foarte mulţumit pentru că legumele japoneze se coc mai repede, au mai puţine seminţe şi sunt mai dulci.

230 afișări
Imaginea articolului Vinete albe şi piersici turtite - ultima noutate a fermierilor care vor să facă bani

Vinete albe şi piersici turtite - ultima noutate a fermierilor care vor să facă bani (Imagine: www.incont.ro)

Astfel de vinete, cultivate în Belint, Timiş, seamănă perfect cu ale noastre, se vând cu acelaşi preţ, dar gustul face diferenţa.

Un fermier a reuşit să aclimatizeze cu succes acest soi adus tocmai din Ţara Soarelui Răsare. "Sunt bune şi la pane şi la salată. S-au comportat foarte bine la climă, sunt puţin mai timpurii", spune Ioan Jivu, agricultor.

Află mai multe despre vinetele albe şi piersicile turite pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici