Vom lucra şase zile şi vom fi plătiţi cinci?

Ne luăm adio de la weekendul prelungit! Astfel, dacă Executivul va hotărî modificarea Codului Muncii în conformitate cu noua lege europeană prin care săptămâna de lucru creşte de la 40 la 48 de ore, sâmbăta, zi de odihnă pentru milioane de români, va deveni una lucrătoare.

5 afișări
Imaginea articolului Vom lucra şase zile şi vom fi plătiţi cinci?

Vom lucra şase zile şi vom fi plătiţi cinci?

Chiar dacă, de aproape 20 de ani, programul legal de muncă este de 40 de ore pe săptămână, de luni până vineri, câţiva deputaţi din Parlamentul European au simţit nevoia de schimbare şi au decis: angajatorii au undă verde să "umfle” programul de lucru cu opt ore fără a mai umbla şi la salariu. Cu alte cuvinte, riscăm să ne întoarcem la săptămâna comunistă de şase zile lucrătoare plătită pentru cinci, iar weekendul va deveni... istorie.

Citeşte toată ştirea pe www.ziarulring.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici