Wolfgang Munchau a răscolit lumea financiară cu un editorial incendiar publicat cu numai două zile înaintea sosirii la Gala ZF

Wolfgang Munchau, pe care ZF l-a invitat la această gală ca speaker şi care va vorbi în seara aceasta în faţa invitaţilor, a incendiat lumea financiară printr-un editorial în care spune că situaţia din zona euro este atât de gravă, încât uniunea monetară are la dispoziţie doar câteva zile, cel mult 10, pentru a evita colapsul.

21 afișări
Imaginea articolului Wolfgang Munchau a răscolit lumea financiară cu un editorial incendiar publicat cu numai două zile înaintea sosirii la Gala ZF

Wolfgang Munchau a răscolit lumea financiară cu un editorial incendiar publicat cu numai două zile înaintea sosirii la Gala ZF (Imagine: ZF)

Cele mai importante publicaţii de business din lume, printre care The Wall Street Journal, The Washington Post, Business Insider, The Economist, au preluat comentariile lui Munchau şi le-au reverberat pe diferite canale mediatice.

Wolfgang Munchau este membru fondator al Financial Times Deutschland şi, împreună cu soţia sa, economista Susanne Mundschenk, a înfiinţat portalul eurointelligence.com, care furnizează zilnic comentarii şi analize referitoare la zona euro.

În cele mai recente opinii ale sale, ziaristul critică strategia fantezistă a liderilor europeni de luptă contra crizei datoriilor. Spre deosebire de alţi analişti, el propune şi soluţii, precum un rol mai mare al BCE în strategia de luptă şi emisiunile de euroobligaţiuni.

Wolfgang Munchau atenţionează în articolele sale că actualele politici ale europenilor, de a se concentra pe austeritate în loc să lupte mai activ cu criza datoriilor, vor aduce zona euro într-o depresiune economică.

Zona euro are cel mult zece zile pentru a evita colapsul.

Citeşte cum au preluat marile publicaţii opinia lui Wolfgang Munchau pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici