Yoga Si astrologie COMPENSATE

Cromoterapia, aromoterapia, terapia prin masaj, yoga, astrologia medicala si multe alte practici din medicina alternativa vor fi decontate din fondurile Sanatatii. Profesorul Mircea Ifrim, presedintele Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor, a reusit sa-si impuna o initiativa legislativa care a fost refuzata ani de zile de Colegiul Medicilor din Romånia. Acesta a infiintat deja, pentru sotia sa chinezoaica, o catedra de medicina traditionala la Universitatea din Oradea. Ifrim afirma ca legea este rezultatul vizitei ministrului sanatatii in China.

1 afișare
Imaginea articolului Yoga Si astrologie COMPENSATE

Yoga Si astrologie COMPENSATE

Practicienii de medicina alternativa pot obtine un atestat dupa o pregatire de scurta durata, primind apoi autorizatia de libera practica. Acestia isi vor putea deschide centre de ingrijire de sanatate, singura conditie fiind aceea ca in centru sa figureze ca angajat un medic sau un asistent medical. Profesorul Ifrim a precizat ca actul normativ este o lege impotriva escrocilor. In fapt, legea permite oricui sa devina practicant al medicinei alternative cu patalama de la Ministerul Sanatatii

Profesorul Vasile Astarastoae, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romånia, considera ca legea va acoperi sarlatania. Acesta se teme ca medicina alternativa va pune in pericol sanatatea populatiei. Din cele 50 de domenii de practica trecute in anexa actului normativ, doar doua sunt recunoscute in tarile Uniunii Europene. Desi nu avea cadru legal pentru acest lucru, casa de asigurari de sanatate deconteaza de doi ani serviciile Centrului de Medicina Traditionala si Acupunctura din Bucuresti

 
Cromoterapia, aromoterapia, terapia prin masaj, yoga, astrologia medicala si multe alte practici din medicina alternativa au intrat in legalitate. Mai mult, aceste metode vor fi decontate din bugetul Sanatatii. Totodata, practicienii de medicina complementara pot obtine un atestat dupa o pregatire de scurta durata, primind apoi autorizatia de libera practica. Desi in Romånia nu exista decåt extrem de putini specialisti in medicina complementara, din toamna urmeaza sa se infiinteze si o facultate de profil.

Vizita din acest an a ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, in China nu a ramas fara urmari. Acesta a vorbit atunci despre avantajele si beneficiile medicinei alternative si a promis ca va legifera domeniul. Din acel moment, lucrurile s-au desfasurat cu o viteza ametitoare, in data de 8 mai Legea privind organizarea si functionarea activitatilor si practicilor de medicina complementara/alternativa aparand deja in „Monitorul Oficial“. Legea a trecut in mare graba prin Parlament si a avut sprijinul decisiv al presedintelui Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor, prof.dr. Mircea Ifrim.

In actul normativ se sustine ca scopul acestuia este de a reglementa activitatile si practicile de medicina complementara/alternativa care vizeaza prevenirea imbolnavirilor, promovarea sanatatii, vindecarea bolilor si optimizarea din punct de vedere biopsihosocial si spiritual a fiintei umane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici