ZF: Economia fiecărui judeţ din România în funcţie de cifra de afaceri a companiilor

Companiile înregistrate în Bucureşti generează 35% din cifra de afaceri totală a firmelor din România şi adună 32% din numărul total de angajaţi din mediul de business.

2188 afișări
Imaginea articolului ZF: Economia fiecărui judeţ din România în funcţie de cifra de afaceri a companiilor

ZF: Economia fiecărui judeţ din România în funcţie de cifra de afaceri a companiilor

Capitala şi alte nouă judeţe sunt singurele „centre“ din România unde cifra de afaceri a companiilor depăşeşte 5 miliarde de euro anual (un rezultat cel puţin egal cu cifra de afaceri a Petrom – cea mai mare companie locală), în timp ce alte zece judeţe nu reuşesc „să adune“ un business de 1,5 miliarde de euro (similar cu cifra de afaceri a magazinelor Kaufland), arată o analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cu o rată a şomajului de peste 10%, un salariu mediu net care nu ajunge la 1.400 de lei, cu mai puţin de 30.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mică de 1,5 mld. euro în companii, judeţe precum Mehedinţi, Teleorman sau Vaslui nu contează în economia românească. 

Ziarul Financiar a început în acest an proiectul editorial „Economia judeţelor la raport“, prin care aduce în prim-plan starea economiei la nivel judeţean. Până acum ZF a analizat economiile din Alba, Arad, Argeş, Bacău şi Bihor, iar în această analiză prezintă harta economiilor locale în funcţie de cifra de afaceri a companiilor din judeţ (doar societăţi comerciale), dar arată şi câte companii există în fiecare judeţ, câţi angajaţi lucrează în business, ce salarii sunt în judeţe şi cât este rata şomajului.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici