4 terapii spa care alungă stresul şi anxietatea

  • Anxietatea este o emoţie caracterizată prin sentimente de tensiune, ameninţări, îngrijorări constante şi modificări fizice, cum ar fi creşterea tensiunii arteriale.
  • Stresul este reacţia organismului la o provocare, iar când devine constant se transformă în stres cronic şi are efecte neplăcute asupra sănătăţii.
  • Terapiile de spa şi wellness cresc în mod natural şi rapid nivelul de endorfine din corpul nostru, hormonii care ne permit acea senzaţie frumoasă de bunăstare şi relaxare.
937 afișări
Imaginea articolului 4 terapii spa care alungă stresul şi anxietatea

4 terapii spa care alungă stresul şi anxietatea

Te-ai confruntat vreodată cu o stare de anxietate? Atunci, cu siguranţă ştii ce presupune aceasta. Anxietatea este o emoţie caracterizată prin sentimente de tensiune, ameninţări, îngrijorări şi modificări fizice, cum ar fi creşterea tensiunii arteriale. De asemenea, persoanele cu tulburări de anxietate au de obicei gânduri şi griji recurente. În plus, acestea pot evita anumite situaţii, cum ar fi încercarea de a gestiona (sau de a nu aborda) preocupările. Cele mai frecvente simptome fizice ale anxietăţii sunt transpiraţia, tremuratul, bătăile rapide ale inimii şi ameţeala / senzaţia de ameţeală.

Stresul este reacţia organismului la o provocare. În unele situaţii stresul poate fi benefic, dar atunci când devine constant se transformă în stres cronic şi are efecte neplăcute asupra sănătăţii. Nu există persoane care să fie imune la stres, deşi oamenii se stresează din diverse motive.

Corpul nostru răspunde stresului prin exprimarea unor simptome precum durerile de cap, tensiunile la nivelul muşchilor, probleme cu stomacul, pierderea poftei de mâncare, dificultăţi de concentrare, insomnii, iritabilitate şi îmbătrânire prematură.

Acestea sunt câteva dintre consecinţele cauzate de prea mult stres care se acumulează în rutina zilnică agitată. Ritmurile vieţii la locul de muncă şi în familie sunt din ce în ce mai rapide şi uităm adesea cel mai important lucru: să avem grijă de noi înşine. Vestea bună este că există multe şi variate soluţii care pot fi adoptate înainte de a cădea în patologii reale, care trebuie evitate cu orice preţ.
Deci, ce putem face pentru a combate sau gestiona mai bine stresul şi anxietatea?

Încearcă o staţiune balneară montană, e locul perfect în care să te eliberezi de stres şi te încarci cu sănătate din natură. Aerul bogat în ioni negativi din zona staţiunii Covasna este o sursă de vitamine a sistemului nervos, în timp ce apele minerale pot fi folosite atât pentru curele interne, cât şi externe. Toate aceste resurse terapeutice naturale contribuie la starea ta de bine.

Alege spa-ul şi scapă de stres!

Chiar şi unele studii arată că un răsfăţ la spa ajută la reducerea consecinţelor stresului. Efectuarea tratamentelor pe bază de ape termale, creşte în mod natural şi rapid nivelul de endorfine din corpul nostru, hormonii care ne permit acea senzaţie frumoasă de bunăstare şi relaxare. Totodată, tratamentele termice au proprietatea de a menţine starea de bine chiar şi pentru câteva zile după şederea noastră la spa.

Pentru situaţii mai complicate, În cazul în care stresul s-a transformat deja în stări de anxietate acută, există o anumită hidroterapie care este recomandată în special şi care poate fi efectuată cu uşurinţă la spa. Mai exact, vindecarea prin apă, care poate fi uşor practicată la spa.

Iată câteva terapii spa pentru a combate stresul şi a te bucura de o stare de bine:

1. Ritual senzorial „POLYNESIA”

În Covasna, Hotelul Clermont oferă o gamă diversificată de servicii de relaxare şi înfrumuseţare. Tratamentele corporale bazate pe fito-extracte organice măresc sănătatea corporală şi redau starea de bine, iar „Polynesia” este unul din acestea.

Acest ritual te poartă într-o călătorie exotică în 3 paşi, pentru o terapie relaxantă şi senzorială. Există o armonie perfectă între Monoi Tahitian, cu efecte protective şi hidratante şi Alga maro, bogată în magneziu, cu puternice proprietăţi de relaxare. Prima escală: Vanilla Island. Amestecul de nisip alb din Bora Bora, sare de mare şi coajă de nucă de cocos intensifică exfolierea şi netezeşte pielea. Complexul de Algo-Monoi Sargassum şi Vanilla Tahitensis ajută la relaxare, iar uleiul de plante de caise, jojoba şi migdale asigură hrănirea şi netezirea pielii prevenind îmbătrânirea prematură a acesteia.

Urmează escala în Bora Bora care continuă cu masajul Mahana. Un masaj incredibil realizat cu săculeţi de nisip cald, transmis din generaţie în generaţie şi practicat pentru a trezi simţurile, a te simţi bine în propriul corp şi pentru a restabili circulaţia energiilor. Doar citind simţi deja beneficiile călătoriei, nu-i aşa?

Ei bine, călătoria se încheie în Insula Sacră. Pentru hrănirea şi hidratarea pielii se aplică Uleiul Sacru de Polynesia îmbogăţit şi parfumat cu Monoi Tahitian, pentru a oferi corpului o ultimă atingere sublimă.

2. MUNTELE REGE pentru un supliment de energie şi echilibru

Printre numeroasele facilităţi oferite de Grand Santerra Spa din Balvanyos Resort două tratamente corporale sunt mai speciale, „Muntele Rege” şi „Rasul”.  

Masajul Muntele Rege este una dintre terapiile specifice centrului. Acest tip de masaj combină tehnici manuale din Est şi Vest: Thai, Deep tissue, Lomi Lomi, masajul Suedez, masajul Indian. Pentru realizarea masajului se folosesc săculeţi cu sare de Praid şi flori de fân, îmbogăţite cu diferite plante montane ori uleiuri esenţiale, pentru un tratament spa complet şi puternic energizant.

Sarea de Praid are un efect terapeutic deosebit prin combinaţia specifică de minerale (sodiu, calciu şi potasiu). Sarea favorizează absorbţia nutrienţilor de către celule şi ajută corpul să-şi menţină un nivel optim de fluide.

Mentă, Roiniţă şi Salvie - Amestecul stimulează metabolismul şi susţine activitatea intelectuală intensă şi memoria.

Păducel, Roiniţă şi Somnişor - E un mixt pentru inimă, vasodilatator, tonic cardiac, combate excelent palpitaţiile, aduce linişte şi echilibru.

3. RASUL - detoxifiere / remineralizare / hidratare

„Rasul” este un ritual străvechi de detoxifiere ce combină resurse naturale locale de vindecare într-o facilitate spa modernă pentru a-ţi oferi o experien­ţă de neuitat. În multe spa-urile din lume se găsesc asemenea băi de vapori pentru „Rasul”. Este un tratament excep­ţional, pe care poţi să-l încerc­i cu partenerul tău sau cu un grup de până la patru prieteni apropiaţi. Este cel mai probabil o experien­ţă pe care nu a­ţi mai trăit-o împreună.

Se intră împreună cu partenerul în camera Rasul, după ce terapeutul va înmâna fiecăruia un bol cu pastă de argilă încălzită. Aburii învăluie plăcut încăperea încălzită, iar voi veţi începe să aplicaţi şi să masaţi uşor argila pe pielea celuilalt pentru a vă acoperi corpurile cu pasta de argilă. La final vă puteţi abandona în fotoliile ceramice încălzite, absorbind toată căldura vaporilor aromatizaţi care se înmulţesc.

Argila folosită pentru acest tratament este argilă albastră din Câmpia Transilvaniei, unică prin bogăţia de minerale şi amestecată cu apă de izvor proaspătă din aria Balvanyos. Argilele sunt dintotdeauna sinonimul purificării şi exfoliază pielea eficient. În amestec se adaugă si câteva picături de ulei esen­ţial de Pin, un excelent remediu pentru epuizarea fizică şi nervoasă, iar aroma de pădure o ve­i lua cu tine pentru mult timp.

După 20 de minute de căldura binefăcătoare, va începe o ploaie caldă la început, apoi din ce în ce mai răcoroasă, pentru îndepărtarea argilei, dar şi revigorare. La sfârsit, vă veţ­i sim­i infinit de calmi, cu toţ­i muşchii relaxa­ţi, iar pielea devine de catifea. Un masaj lung după această experienţă senzorială, e cea mai nimerită alegere!

4. Masajul cu roci vulcanice (Hot Stone)

La Caprioara Spa & Wellness Resort pachetele wellness combină diverse tipuri de masaj cu terapii corporale complementare (gen drenaj limfatic, termoterapie, împachetări cu cremă anticelulitică, gomaj enzimatic, vacuum, etc). Între toate acestea este şi masajul cu roci vulcanice, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate terapii prin masaj practicate în centre de înfrumuseţare şi masaj, clinici, centre SPA din întreaga lume.

Masajul cu roci vulcanice calde are rezultate spectaculoase în relaxarea, echilibrarea şi revigorarea trupului. Denumit uneori masaj cu pietre calde (Hot Stone Massage) este una dintre tehnicile terapeutice practicate de foarte mult timp.  

Terapia cu roci vulcanice calde se bazează pe existenţa canalelor energetice (numite meridiane) şi centrilor energetici (chakre) din corpul nostru. Cele 7 chakre principale se găsesc pe linia mediană a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale şi sunt conectate cu anumite organe şi funcţii ale organismului. Aplicarea pietrelor netede de diferite mărimi se face de la extremităţi spre partea mediană a corpului, pe principalii centri energetici.

În timpul unui astfel de masaj terapeutul poate aşeza pietrele încălzite de-a lungul şirei spinării (în cele şapte chakre), în palmele ori pe tălpi în scopul îmbunătăţirii fluxul energetic în corp. Pietrele sunt, de obicei, făcute din bazalt, un tip de rocă vulcanică ce înmagazinează şi păstrează căldura. Terapeutul poziţionează pietrele încălzite în zonele dorite, în timp ce masează corpul folosind diferite tehnici de masaj suedez.

Beneficiile masajului cu roci vulcanice:

  • reducerea stresului şi anxietăţii
  • stimularea circulaţiei sângelui
  • calmarea durerilor musculare, articulare, reumatice
  • calmarea durerilor de coloană
  • relaxarea şi restabilirea echilibrului energetic al corpului
  • favorizarea transpiraţiei şi implicit eliminarea toxinelor din organism

Probabil că mulţi din cei care merg la spa-uri o fac pentru a se răsfăţa, dar o vacanţă care să includă tratamente la un wellness spa este mai mult decât binevenită, îţi va reduce stresul, vei avea grijă de propriul corp, te va face să te simţi mai bine şi îţi va da energia necesară realizării planurilor, visurilor tale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici