5 motive pentru care ar trebui să mâncăm hummus

Hummusul de năut nu este doar o mâncare vegetariană bună, dar are şi multe proprietăţi nutritive, unele nebănuite.

15926 afișări
Imaginea articolului 5 motive pentru care ar trebui să mâncăm hummus

5 motive pentru care ar trebui să mâncăm hummus

Hummus este unul dintre cele mai cunoscute şi mai populare feluri de mâncare din Orientul Mijlociu. Hummus-ul se prepară amestecând năut, seminţe de susan măcinate, ulei de măsline, suc de lămâie şi usturoi într-un robot de bucătărie. Sosul rezultat are si avantajul deloc neglijabil de a fi bogat in proprietăţi nutritive.

CELE 5 BENEFICII ALE HUMMUSULUI PENTRU SĂNĂTATE

Originar din Orientul Mijlociu, hummus-ul se găseşte uşor în magazinele alimentare, chiar şi în variante uşor diferite faţă de reţeta clasică. În varianta tradiţională, cea mai des întâlnită, este bogat în grăsimi sănătoase, fibre şi proteine ​​vegetale (aproximativ 9 g la 100 de grame de produs). Şi, conform ştiinţei, are cel puţin 5 beneficii...

Este o sursă de fibre
Fiind făcut din năut, hummus-ul este în mod natural bogat în fibre. Mai multe studii susţin că fibrele găsite în năut au un efect pozitiv asupra sănătăţii noastre intestinale prin creşterea numărului de bacterii benefice care, la rândul lor, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii intestinale.

Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge
Leguminoasele precum năutul sunt bogate în proteine, amidon rezistent şi fibre, care încetinesc viteza digestiei. Aceasta înseamnă că au un indice glicemic (IG) scăzut şi eliberează energie în mod constant, fără şocuri. Şi consumul de alimente cu IG scăzut este cunoscut pentru că ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge şi poate sprijini gestionarea zahărului din sânge.

Face bine pentru inimă
Hummus conţine năut, ulei EVO şi seminţe de susan, o sursă de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. Mai multe studii sugerează, de asemenea, că dietele bogate în leguminoase, cum ar fi năutul, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL. În timp ce grăsimile mononesaturate, în special uleiul de măsline, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Atenţie: hummusul găsit în magazine nu conţine adesea ulei de măsline, ci un ulei vegetal mai ieftin, precum uleiul de floarea soarelui sau de rapiţă. 

Ne poate ajuta să gestionăm greutatea
Consumul de năut în mod regulat pare să fie asociat cu o greutate mai mică şi un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut. Acest lucru se datorează parţial unui tip de amidon prezent în năut, amiloza, care este mai rezistent la enzimele noastre digestive. 

Hummus este bogat în ingrediente antiinflamatoare
Cele 3 ingrediente de bază ale humusului (năut, seminţe de susan şi ulei de măsline) au proprietăţi antiinflamatorii. Dar unul mai presus de toate: preţiosul ulei de măsline extravirgin care conţine numeroşi compuşi fenolici despre care s-a demonstrat că exercită o acţiune antiinflamatoare puternică. Ca un drog, dar natural.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici