A luat sfârşit exodul masiv al medicilor? În ultimii ani tot mai puţini medici au plecat la muncă în străinătate conform datelor emise de Colegiul Medicilor

  • Pentru a exercita profesia în străinătate, medicii au nevoie de Certificatul Profesional Curent(GOOD STANDING).
  • În ultimii cinci ani, numărul certificatelor a tot scăzut.
  • În 2021, numărul certificatelor emise a fost de două ori mai mic decât în 2016.
1663 afișări
Imaginea articolului A luat sfârşit exodul masiv al medicilor? În ultimii ani tot mai puţini medici au plecat la muncă în străinătate conform datelor emise de Colegiul Medicilor

Colegiul Medicilor din România (CMR) a informat că în anul 2021, au fost emise 776 de  Certificate Profesionale Curente, cu scopul de a exercita profesia în afara României, în scădere faţă de anii precedenţi, potrivit Ro Health Review.

Certificatul profesional curent (GOOD STANDING) este documentul eliberat la cererea medicului (ori la cererea autorităţii competente omoloage dintr-un alt stat) şi cuprinde datele personale relevante cu privire la onorabilitatea, moralitate şi competenţa cu care îşi poate exercita profesia medicul care deţine sau a deţinut în trecut calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România (C.M.R.).

Astfel, conform unui comunicat al Colegiului Medicilor din România cu privire la numărul de Certificate Profesionale Curente(CPC) pentru perioada 2016-2020:
Numărul total al CPC emise la nivel naţional în anul 2016 = 1462
Numărul total al CPC emise la nivel naţional în anul 2017 = 1374
Numărul total al CPC emise la nivel naţional în anul 2018 = 1221
Numărul total al CPC emise la nivel naţional în anul 2019 = 1099
Numărul total al CPC emise la nivel naţional în anul 2020 = 858

Colegiul Medicilor din România menţionează situaţia statistică din anul 2016, 2017, 2018 şi primele trei luni din anul 2019 a fost  întocmită în baza raportărilor colegiilor teritoriale ale Colegiului Medicilor din România, iar începând cu luna aprilie 2019, situaţia statistică este întocmită din aplicaţia informatică a Colegiului Medicilor din România alcătuită pe baza înregistrărilor colegiilor teritoriale.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici