Acuzaţii grave pentru Spitalul Judeţean Cluj. Un deputat USR susţine că „infecţiile nosocomiale sunt ascunse şi apă este contaminată”

Infecţiile nosocomiale sunt ascunse, iar apa e contaminată la Spitalul Judeţean Cluj, spune deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu. Acesta cere ministrului Sănătăţii demiterea managerului Petru Şuşcă şi a Consiliului de Administraţie.

282 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave pentru Spitalul Judeţean Cluj. Un deputat USR susţine că „infecţiile nosocomiale sunt ascunse şi apă este contaminată”

Acuzaţii grave pentru Spitalul Judeţean Cluj. Un deputat USR susţine că „infecţiile nosocomiale sunt ascunse şi apă este contaminată”

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la SCJU Cluj-Napoca se fac raportări false privind infecţiile nosocomiale, iar medicii ascund pacienţilor faptul că au fost infectaţi pe secţii.

„Potrivit unor rapoarte ale Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, ultimul din septembrie 2019, care au fost ascunse până acum, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca s-au întâmplat nereguli de o gravitate extremă. Unitatea de transfuzii a spitalului nu are condiţiile minimale de funcţionare şi funcţionează ilegal, iar la Secţia Chirurgie 2 rata infecţiilor nosocomiale este înspăimântătoare. Se fac raportări false privind aceste infecţii, iar medicii din SCJU ascund pacienţilor faptul că au fost infectaţi pe secţii. DSP Cluj este complice la această situaţie, fiind vorba despre o neglijenţă criminală. Cer ministrului Sănătăţii demiterea managerului SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşcă, a Consiliului de Administraţie şi a întregii conduceri a unităţii medicale”, a spus Ungureanu.

Potrivit acestuia, alte nereguli vizează o stare de incompatibilitate a managerului Petru Şuşcă, acesta fiind şi preşedintele unei asociaţii a maramureşenilor care are o pensiune în administrare, drept pentru care va sesiza ANI.

„Este şi un fals în acte publice, pentru care voi face o plângere penală, legat de deşeurile medicale iar DSP Cluj a transmis că nu sunt probleme, deşi sunt neconformităţi, aşa cum arată raportul Corpului de Control. De asemenea, sunt probleme uriaşe cu apa, care este contaminată”, a adăugat deputatul USR.

Conducerea Spitalului Judeţean Cluj nu a putut fi contactată până la această oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
acuzaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici