Arafat, despre cazurile de COVID: Suntem pe un platou. Numărul de decese va creşte

România este pe un platou în privinţa cazurilor de COVID-19 şi înregistrează tendinţă de scădere uşoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a spus, vineri, şeful DSU, dr. Raed Arafat.

1266 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre cazurile de COVID: Suntem pe un platou. Numărul de decese va creşte

Arafat, despre cazurile de COVID: Suntem pe un platou. Numărul de decese va creşte

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12.474 de cazuri noi, tendinţa fiind de scădere, a spus dr. Arafat.

„Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendinţa foarte uşoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent şi care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi. Numărul este foarte mare şi cu siguranţă va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secţiilor de terapie intensivă şi asupra unităţilor de primiri urgenţe”, a spus şeful DSU, în conferinţa de presă.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulţi pacienţi la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875.

„Şi aici vedeţi că chiar dacă există un platou sau o uşoară scădere a numărului cazurilor noi, totuşi numărul cazurilor de ATI a crescut. La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Am depăşit recordul de 500 în ultimele zile. Numărul de decese este corelat şi numărul cazurilor care se află în terapie intensivă şi creşterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a mai spus dr. Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici