Aspirina ar putea creşte riscul de insuficienţă cardiacă la persoanele vulnerabile

Studiu de proporţii efectuat de Universitatea din Fribourg (Elveţia).

843 afișări
Imaginea articolului Aspirina ar putea creşte riscul de insuficienţă cardiacă la persoanele vulnerabile

Aspirina ar putea creşte riscul de insuficienţă cardiacă la persoanele vulnerabile

Utilizarea aspirinei poate creşte riscul de a dezvolta insuficienţă cardiacă la persoanele cu o afecţiune cum ar fi fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială sau colesterolul crescut.

Acest lucru a fost dezvăluit de un maxi-studiu realizat la Universitatea din Fribourg (Elveţia). Lucrarea a implicat aproape 31.000 de persoane, a căror sănătate a fost monitorizată, în medie, peste 5 ani.

Un sfert din eşantion luaseră aspirină la începutul studiului. Eşantionul a avut cel puţin una dintre aceste afecţiuni, toate considerate factori de risc pentru insuficienţa cardiacă: fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială sau colesterolul crescut.

Aproximativ 1300 de persoane au dezvoltat insuficienţă cardiacă în perioada de monitorizare. S-a dovedit că printre cei care au luat aspirină, riscul de a face insuficienţă cardiacă a fost cu 26% mai mare.

Întrucât utilizarea aspirinei este foarte frecventă, concluzionează autorii, este bine să se efectueze numeroase alte cercetări, pentru a confirma această constatare şi pentru a aprofunda legătura dintre aspirină şi insuficienţa cardiacă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici