Bărbaţii care vapează se expun unui risc dublu de disfuncţie erectilă. Iată ce arată ce mai nou studiu

  • Vaparea este asociată cu disfuncţia erectilă (DE), întocmai ca şi fumatul.
  • Deşi subiectul disfuncţiei erectile este încă, din păcate, tabu, cel mai recent studiu american arată că bărbaţii care vapează zilnic au risc dublu de a suferi de DE.
8145 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii care vapează se expun unui risc dublu de disfuncţie erectilă. Iată ce arată ce mai nou studiu
Concret, nicotina afectează funcţionarea vaselor de sânge din organul genital bărbătesc, spun oamenii de ştiinţă.  Aşadar, cea mai nouă cercetare (derulată între decembrie 2016-ianuarie 2018, pe un eşantion de circa 46.000 de adulţi din SUA), publicată în 
American Journal of Preventive Medicinearată la ce se expun cei care vapează constant.
 
În ceea ce-i priveşte pe respondenţii care au peste 20 de ani, doar circa 13.700 au vrut să vorbească despre DE. Pe scurt, 20% din aceştia spun că se confruntă cu disfuncţia erectilă, cei mai mulţi fiind şi cei care vapează zilnic. 
 
Apoi, independent de vapat, bărbaţii care se confruntă cu boli cardiovasculare (în general, cei care au peste 65 de ani) spun că au probleme cu DE.
 
Demn de notat este faptul că cercetătorii studiului spun că nu au luat în calcul şi alţi factori răspunzători de disfuncţia erectilă precum depresia, anxietatea sau consumul unor anumite medicamente. Însă legătura dintre vapat şi DE rămâne. Numeroase studii anterioare arată că fumatul şi vapatul provoacă această afecţiune, date fiind substanţele chimice conţinute în ţigări sau ţigări electronice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici