Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în Anglia. Măsurile care au contribuit la reuşita autorităţile britanice

Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în regiunea britanică Anglia cu ajutorul vaccinării şi a screeningurilor, în condiţiile în care fiecare femeie va fi testată pentru virusul HPV, cel care provoacă majoritatea cazurilor, relatează The Guardian.

1877 afișări
Imaginea articolului Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în Anglia. Măsurile care au contribuit la reuşita autorităţile britanice

Sursa FOTO: Profimedia Images

Potrivit experţilor din sistemul public de sănătate al Regatului Unit, cancerul de col uterin,care ucide anual 850 de femei în Marea Britanie, poate fi eliminat. 

În prezent, vaccinul anti-HPV este administrat fetelor începând cu vârsta de 12 ani.

De la începutul lunii decembrie, screeningul de rutină a fost reorientat pentru a localiza, în special, virusul. Iar femeile care au deja virusul vor fi verificate pentru localizarea celulelor anormale, care preced cancerul.

Screening-ul este unul dintre cele mai eficiente moduri de protecţie împotriva cancerului de col uterin şi nu există nicio îndoială că acest nou mod de testare va salva vieţi.

Este de o importanţă vitală ca toate persoanele eligibile să participe la programările de screening, pentru a fi în siguranţă.

Combinat cu succesul vaccinului HPV atât pentru băieţi cât şi pentru fete, autorităţile speră că sistemul public de sănătate poate elimina complet cancerul de col uterin în Anglia.

Rata de supravieţuire în cazul bolnavilor de cancer este la un nivel record, dar există întotdeauna mai multe lucruri pe care le putem face, pe măsură ce continuăm să implementăm planul pe termen lung”, a declarat prof. Peter Johnson, directorul Programului clinic naţional pentru cancer din Marea Britanie.

Specialiştii în sănătatea cred că 600 de cazuri de cancel de col uterin, aproximativ un sfert dintre cele detectate în Anglia, ar putea fi prevenite prin noua metodă de screening.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici