Cercetătorii italieni au descoperit cum devin agresive tumorile vezicii urinare
O echipă de cercetători de la Institutul European de Oncologie şi Universitatea din Milano a făcut o descoperire importantă care ar putea schimba modul în care sunt diagnosticate şi tratate formele agresive de cancer la vezica urinară.
Cercetătorii italieni au descoperit cum devin agresive tumorile vezicii urinare
Studiul, publicat în revista Nature Communications, a identificat o proteină numită Numb care joacă un rol crucial în dezvoltarea tumorilor. Această proteină, care există în mod normal în ţesutul vezicii urinare, lipseşte la peste 40% dintre pacienţii cu cancer vezical, scrie La Repubblica.
Profesorul Salvatore Pece, directorul adjunct al Departamentului de oncologie din cadrul Universităţii din Milano, afirmă că atunci când proteina Numb dispare, se declanşează o serie de reacţii care fac tumoarea să se răspândească rapid şi să devină invazivă, pătrunzând din straturile superficiale ale vezicii în cele profunde.
Descoperirea are două implicaţii practice importante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cum a reuşit un tânăr absolvent de mate-info să facă din pasiunea lui pentru maşini o afacere de succes. Azi el readuce la viaţă maşina românească preferată a tuturor şi pregăteşte o nouă mutare
-
Israelul continuă atacurile în Gaza. Hamas nu a furnizat la timp lista ostaticilor
-
Una dintre „perlele” turismului românesc este la pământ. Care sunt soluţiile să salvăm una dintre cele mai vânate destinaţii din România
În primul rând, medicii vor putea folosi această proteină ca indicator pentru a identifica pacienţii cu risc ridicat, care au nevoie de tratamente mai agresive, precum chimioterapia sau îndepărtarea chirurgicală a vezicii.
În al doilea rând, cercetătorii au demonstrat că pot încetini dezvoltarea tumorii folosind medicamente care există deja pentru alte tipuri de cancer.
Un aspect important al studiului este că a schimbat înţelegerea modului în care evoluează acest tip de cancer. Până acum, medicii credeau că tumorile superficiale şi cele profunde sunt două boli diferite. Noua cercetare arată că, de fapt, este vorba despre acelaşi proces care evoluează în timp, ghidat de mecanisme moleculare care pot fi combătute cu medicamente specifice.
Descoperirea deschide calea către noi strategii de tratament pentru pacienţii cu tumori în care lipseşte proteina Numb, oferind speranţe pentru un tratament mai eficient al cancerului vezical.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:00
Israelul continuă atacurile în Gaza. Hamas nu a furnizat la timp lista ostaticilor
-
astăzi, 08:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1061. Merkel subliniază importanţa NATO în sprijinirea Ucrainei şi face apel la solidaritate transatlantică / Rusia critică parteneriatul de 100 de ani dintre Ucraina şi Regatul Unit / Forţele ucrainene lovesc o fabrică ocupată de ruşi după retragere în Ciasiv Iar