Cresc cazurile de hepatită severă la copii. Câţi bolnavi sunt la nivel mondial

Aproximativ 190 de cazuri de hepatită acută la copii sunt anunţate în întreaga lume, anunţă Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

570 afișări
Imaginea articolului Cresc cazurile de hepatită severă la copii. Câţi bolnavi sunt la nivel mondial

Cresc cazurile de hepatită severă la copii. Câţi bolnavi sunt la nivel mondial

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, au fost raportate aproximativ 190 de cazuri de hepatită severă la copii din întreaga lume, anunţă Reuters.

Apariţia bolii a fost raportată pentru prima dată în Regatul Unit la începutul acestei luni şi, de atunci, a fost identificată în cel puţin 12 ţări din întreaga lume.

Aceasta include aproximativ 40 de cazuri în Uniunea Europeană, a declarat marţi directorul ECDC, Andrea Ammon, în cadrul unei şedinţe virtuale de informare.

ECDC investighează cazurile alături de autorităţile naţionale şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Hepatita severă sau inflamaţia ficatului este rară la copiii sănătoşi.

Lumea medicală încearcă să afle care este cauza creşterii numărului de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor sub 10 ani. Vinovate par a fi restricţiile din pandemie, care au făcut ca cei mici să nu fie expuşi la virus în primii ani de viaţă, spunea dr. Meera Chand, care conduce investigaţia Agenţiei de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hepatită,
cazuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici