Cum se rezolvă problema ochilor uscaţi. În lume, una dintre 3 persoane prezintă această suferinţă

Un studiu recent evidenţiază beneficiile pentru ochi a persoanelor care se mişcă, rezultând o producţie mai mare de lacrimi şi o calitatea mai bună a acestora.

884 afișări
Imaginea articolului Cum se rezolvă problema ochilor uscaţi. În lume, una dintre 3 persoane prezintă această suferinţă

Cum se rezolvă problema ochilor uscaţi. În lumea, una dintre 3 persoane are această suferinţă

Disconfort ocular precum arsuri, uscăciune, fotofobia şi senzaţia de nisip în ochi sunt simptomele tipice ale sindromului de ochi uscat, o boală adesea subestimată, dar din ce în ce mai răspândită.

Ochiul uscat afectează unul din 3 oameni în lume, iar raportul se tot măreşte din cauza prea mult timp petrecut în faţa computerelor şi smartphone-urilor, precum şi din pricina poluării. Potrivit unei cercetări internaţionale, posibilele remedii pentru ameliorarea tulburării ar putea include şi exerciţiul fizic regulat.

Studiul tocmai publicat în jurnalul Experimental Eye Research, coordonat de specialişti canadieni de la Universitatea din Waterloo, a evidenţiat că după o activitate fizică aerobă (cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau joggingul, mersul cu bicicleta, înotul, schi, bicicletă sau bandă de alergare) măresc atât producţia, cât şi calitatea secreţiei lacrimale, stratul de lichid care udă structurile anterioare ale ochiului, pentru a-l lubrifia corect.

„Un strat bun de lacrimi este esenţial pentru a permite ochiului să aibă o vedere bună. Fără acel lichid, ochiul nu s-ar putea mişca”, spun specialiştii canadieni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici