Femeile, mai sensibile la stres decât bărbaţii. Date alarmante despre demenţă

  • În 30 de ani, am putea ajunge la 153 de milioane de pacienţi, faţă de 57 de milioane în 2019.
  • Obezitatea, hiperglicemia şi fumatul sunt cauze agravante pentru încă 7 milioane de cazuri.
  • În schimb, creşterea nivelului educaţiei protejează avansarea bolii.
1482 afișări
Imaginea articolului Femeile, mai sensibile la stres decât bărbaţii. Date alarmante despre demenţă

Demenţa, fenomen pe cale să explodeze: până în 2050, numărul cazurilor se va tripla

Efectele stresului asupra creierului: femeile sunt mai sensibile decât bărbaţii

Ce se întâmplă cu creierul nostru când ne confruntăm cu o experienţă stresantă? Cercetătorii s-au întrebat, încercând să identifice factorii de risc şi elementele de protecţie

Femeile reacţionează la stres diferit decât bărbaţii, relevă un studiu internaţional recent privind efectele stresului cronic asupra creierului.

„La 10 ani după Bruce Mc Ewen, unul dintre cei mai mari experţi în stres, am făcut bilanţul celor mai recente studii, pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă în creierul nostru, atunci când ne confruntăm cu o experienţă stresantă”, explică Maurizio Popoli, profesor al Departamentului de Ştiinţe Farmaceutice al Universităţii de Stat din Milano, printre semnatarii articolului publicat de Nature Reviews Neuroscience.

Din ce în ce mai în vârstă, populaţia mondială se îmbolnăveşte mai des şi mai uşor. Odată cu vârsta, cresc şi patologiile asociate. Demenţa, a doua cauză de deces în general pentru cei peste 70 de ani, va afecta din ce în ce mai mulţi oameni.

Dacă în 2019 Alzheimer şi alte forme similare au afectat aproximativ 57 de milioane de pacienţi la nivel mondial, în 2050 cifra se va tripla probabil aproape, ajungând la 153 de milioane, susţine un studiu mondial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici