La ce tip de cancer ne expune consumul de antibiotice? STUDIU

  • Antibioticele pot creşte riscul de cancer de colon, spun experţii suedezi şi englezi.
  • Cel puţin, asta sugerează cea mai recentă cercetare medicală, publicată pe 1 septembrie în Jurnalul academic al Institutului naţional de Cancer din Suedia.
  • Studiul, cel mai complex de până acum în acest domeniu, a analizat peste 40.000 de cazuri de cancer din Suedia.
  • Aceleaşi rezultate le are şi un studiu derulat în Marea Britanie, în anul 2019.
3270 afișări
Imaginea articolului La ce tip de cancer ne expune consumul de antibiotice? STUDIU
Concret, colonul este predispus la cancer din cauza consumului ridicat de antibiotice. Prin urmare, antibioticele provoacă schimbări de durată în microbiom (complexul de microbi care trăiesc în tractul digestiv), iar acestea pot duce la cancer de colon. 
 
Cel mai vulnerabil este colonul ascendent (partea colonului conectată la intestinul subţire, din partea dreapta jos a abdomenului), spun specialiştii suedezi, în cel mai nou studiu pe corelaţia dintre administrarea de antibiotice şi cancer. „Este clar, datele arată că partea dreapta-jos a abdomenului este predispusă la cancer”. 

Persoanele cele mai expuse 

Studiul arată că cu cât perioada de administrare a antibioticelor este mai îndelungată (mai mult de şase luni), cu atât creşte riscul de a face cancer la colon. 
 
Comparativ cu persoanele care nu iau antibioticele, cele care iau au risc cu 17% mai mare de a face cancer in colonul ascendent. 
 
Chiar şi administrarea pe perioade mai scurte are un risc de cancer, conchid autorii studiului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici