Marea Britanie va colabora cu OMS pentru a crea „radarul pandemic”. „Lumea nu trebuie să mai fie luată prin surprindere”

  • Marea Britanie va colabora cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a dezvolta un sistem de „radar pandemic” pentru a identifica rapid noile variante ale coronavirusului şi pentru a urmări bolile emergente la nivel global, astfel se asigură că lumea nu va mai fi „luată pe neaşteptate”.
  • Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat planul pentru un nou „radar global de pandemie” înaintea summit-ului G20 Global Health de vineri, la Roma, unde va vorbi.
  • Boris Johnson: „Lumea nu trebuie să mai fie luată prin surprindere iar, de un virus care se răspândeşte printre noi fără control. Trebuie să construim un sistem de supraveghere a bolilor adecvat pentru secolul XXI, cu schimb de date în timp real şi secvenţiere şi răspuns genomic rapid”.
760 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va colabora cu OMS pentru a crea „radarul pandemic”. „Lumea nu trebuie să mai fie luată prin surprindere”

Marea Britanie va colabora cu OMS pentru a crea „radarul pandemic”. „Lumea nu trebuie să mai fie luată prin surprindere”

Biroul Johnson a spus că va implica o reţea de hub-uri de supraveghere care ar putea fi atentă la focare şi ar putea împărtăşi date despre noile tulpini de coronavirus şi rezistenţa lor la vaccin, potrivit Reuters.

„Abordarea globală a COVID-19 şi asigurarea că suntem mai pregătiţi pentru ameninţările viitoare pentru sănătate sunt o prioritate absolută pentru preşedinţia G7 din Marea Britanie”, a spus Johnson.

„Lumea nu trebuie să mai fie luată prin surprindere iar, de un virus care se răspândeşte printre noi fără control. Trebuie să construim un sistem de supraveghere a bolilor adecvat pentru secolul XXI, cu schimb de date în timp real şi secvenţiere şi răspuns genomic rapid”.

Marea Britanie va găzdui un summit al miniştrilor Sănătăţii G7 pe 3-4 iunie, înaintea unui summit personal al liderilor din sud-vestul Angliei care va avea loc săptămâna următoare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că Marea Britanie a „dat un exemplu puternic pentru supravegherea şi secvenţierea agenţilor patogeni, precum şi pentru dezvoltarea vaccinului”.

„Sunt încântat că, prin intermediul premierului Johnson, Marea Britanie va fi partener cu OMS pentru a contribui la o supraveghere globală mai puternică şi la o lume mai sigură", a spus el.

La summit-ul de vineri, liderii celor mai mari economii ale lumii vor adopta o declaraţie care recomandă acţiuni voluntare pentru a stimula producţia de vaccin anti-COVID-19, împiedicând Statele Unite şi alte naţiuni să renunţe la brevete.
 
De asemenea, producătorii de medicamente vor anunţa că vor furniza cantităţi mari de vaccinuri anti-COVID-19 ieftine naţiunilor sărace în acest an, pentru a încerca să remedieze un dezechilibru global, a declarat un oficial al UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici