Ministerul Sănătăţii alocă 80 de milioane de euro din PNRR pentru tratarea nou-născuţilor

Ministerul Sănătăţii a alocat peste 80 de milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru investiţii în infrastructura necesară tratării pacienţilor critici nou-născuţi.

108 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii alocă 80 de milioane de euro din PNRR pentru tratarea nou-născuţilor

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, 80.200.000 de euro au fost alocate pentru finanţarea unui număr de minim 25 spitele publice pentru creşterea capacităţii secţiilor/compartimentelor de terapie intensivă nou născuţi cu minim 124 de paturi, inclusiv infrastructura şi echipamente, pentru dotarea secţiilor de nou născuţi existente cu echipamente medicale adecvate pentru minim 90 de paturi, pentru construirea, amenajarea şi dotarea a minim 8 centre de training care au ca scop formarea continuă a cadrelor medicale pentru tratarea nou născuţilor cu patologii grave şi pentru îmbunătăţirea programului de screening.

De asemenea, în cadrul acestei investiţii vor fi achiziţionate 12 unităţi mobile de terapie intensivă neonatală nivel III.

Platforma pentru depunerea dosarelor de finanţare va fi deschisă în 21 octombrie 2022, la ora 10.00, şi se va închide în 3 martie 2023, la ora 16.00.

Termenul pentru implementarea proiectelor este 30 noiembrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici