Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Constanţa. Trei vieţi au fost salvate

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a avut loc a doua intervenţie de prelevare de organe din acest an, iar în urma transplanturilor efectuate trei vieţi au fost salvate, a anunţat miercuri Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

190 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Constanţa. Trei vieţi au fost salvate

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Constanţa. Trei vieţi au fost salvate

Potrivit ANT, alături de echipa ATI a Spitalului Judeţean din Constanţa, intervenţiile chirurgicale de prelevare de la donatorul aflat în moarte cerebrală au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni.

Ficatul a fost transplantat la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni.

Un pacient aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant realizată de echipa chirurgicală coordonată de Vladislav Braşoveanu.

În acelaşi timp, la Centrul de Transplant Renal al Institutului, alţi doi pacienţi, dependenţi de dializă, vor primi şansa la o viaţă normală datorită intervenţiilor de transplant renal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici