Şase mămici infectate cu coronavirus, în maternitatea Odobescu din Timişoara, s-au vindecat şi au fost externate. Ele au fost nevoite să lase copiii în spital

Bucurie mare, la Maternitatea Bega din Timişoara, singura desemnată să trateze cazurile de coronavirus. Primele 6 proaspete mămici au fost declarate vindecate şi au fost lăsate să plece acasă.

254 afișări
Imaginea articolului Şase mămici infectate cu coronavirus, în maternitatea Odobescu din Timişoara, s-au vindecat şi au fost externate. Ele au fost nevoite să lase copiii în spital

Foto: Profimedia

„(Aţi avut simptome?) Doar gust şi miros n-am avut, în rest nu am avut absolut nimic”, spune o mămică.

În total, 12 proaspete mămici s-au infectat cu coronavirus, de la personalul medical din maternitatea Odobescu. Au fost transferate, cu tot cu copii, la Maternitatea Bega, unde au primit tratamentul adecvat.

„Suntem foarte fericiţi că starea lor de sănătate a fost în permanenţă una bună, au urmat tratamentul specific noului tip de infecţie cu coronavirus, au fost urmărite, monitorizate şi controlate iar astăzi,  primele 6 mămici merg acasă ”, spune Marius Craina, şeful Maternităţii Bega din Timişoara.

Vestea mai puţin bună este că mămicile au plecat singure acasă. Copilaşii au rămas în spital, pentru că sunt prematuri. În plus, deşi vindecate, ele trebuie să stea în izolare, timp de 14 zile.

„Sunt bine. (Sunteţi fericită?) Nu prea. Copilaşul a rămas aici. Nu sunt 100% fericită. (Cum a trecut timpul? ) Greu, iar acum va trece şi mai greu, ştiind că sunt mai departe de el”, spune o femeie.

Cele şase proaspete mămici care s-au vindecat de coronavirus aşteaptă acum cu nerăbdare, să treacă perioada de 14 zile de izolare, dar şi ca bebeluşii să mai ia în greutate. Abia atunci îi vor putea lua acasă şi îi vor ţine la piept. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici