Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara face teste rapide de gripă. Rezultatele ies într-o oră

  • Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara a primit kituri pentru testele rapide de gripă.
  • Testele pot fi utilizate începând de joi, iar rezultatele sunt gata într-o oră.
  • Specialiştii mai spun că testele sunt foarte importante în condiţiile în care virusul gripal are numeroase simptome în comun cu SARS CoV-2.
388 afișări
Imaginea articolului Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara face teste rapide de gripă. Rezultatele ies într-o oră

Profimedia

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara a primit kituri pentru testele rapide de gripă. Rezultatele vin într-o oră. Astfel, autorităţile se pregătesc pentru sezonul gripei care anul acesta se va suprapune peste epidemia de Covid-19.

Testele pot fi utilizate începând de joi, iar specialiştii anunţă că metoda aplicată este identică cu cea a testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Probele se recoltează sub forma unui exudat, din căile respiratorii nazofaringiene şi sunt prelucrate printr-o reacţie de polimerizare. Rezultatele vin într-o oră.

Din proba care ajunge în laboratorul nostru extragem materialul genetic, ADN şi ARN, la fel ca şi în cazul virusului SARS COV 2. Îl introducem în aparat şi îl amplificam prin metoda PCR. Avantajul este că avem rezultatul într-un interval foarte scurt de timp, de doar o oră. Prin metoda veche, înainte să avem aceste teste, rezultatele erau obţinute de abia după doua zile“, a explicat Valerica Bica Profir, biolog la Laboratorul de biologie al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Specialiştii mai spun că testele sunt foarte importante în condiţiile în care virusul gripal are numeroase simptome în comun cu SARS CoV-2.

Cele mai multe infecţii respiratorii sunt cauzate de virusurile gripale. Simptomele gripei se suprapun însă peste câteva dintre simptomele infecţiei cu noul coronavirus şi vorbim de febră, tuse, durere în gât, oboseală. Deci vorbim de o simptomatologie comună. Testarea este singura metodă de a afla dacă pacientul este infectat cu virusul gripal sau cu SARS-COV 2” , a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Anul trecut, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au fost făcute peste 1.400 de teste gripale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici