Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

  • Cei 7 milioane de locuitori au fost sfătuiţi să rămână în case, cu excepţia situaţiilor excepţionale.
  • În timp ce Europa se relaxează, australienii vor să stârpească virusul şi închid marile oraşe şi când au doar câteva cazuri de infectări.
1237 afișări
Imaginea articolului Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

Statul australian Victoria a raportat patru noi cazuri Covid-19 vineri, în prima zi a unui lockdown dur, de o săptămână, impus de autorităţi pentru a ţine sub control focarele de coronavirus aflate în creştere.

Victoria, cel de-al doilea stat cel mai populat din Australia, a intrat în lockdown de joi seară, urmând să rămână aşa până pe 3 iunie, obligându-i pe cei şapte milioane de locuitori să rămână acasă, cu excepţia afacerilor esenţiale.

Statul raportase 12 cazuri de COVID-19 cu o zi mai devreme.

Oamenilor li s-a interzis să participe la evenimente sportive şi li s-a impus să rămână acasă, cu excepţia muncii, a exerciţiilor fizice, a cumpărăturilor esenţiale şi pentru a se vaccina.

La Melbourne, cinci milioane de locuitori caută să ajute autorităţile să implementeze strategia „zero-Covid”, în ideea că trebuie să sufoce focarele oricât de mici ar fi.

Numărul cazuri pozitive a crescut la 39, motiv pentru care străzile din cel de-al doilea oraş australian s-au golit pentru a patra oară de când a început pandemia.

"Este doar foarte dificil", a declarat pentru AFP rezidentul Gavin Catt. "Această blocare ne afectează. Multe familii şi prieteni nu pot lucra", s-a plâns respectivul.

Celor din Melbourne li s-a ordonat să rămână izolaţi timp de şapte zile, pentru a opri transmiterea virsului şi pentru a permite autorităţilor să investigheze modul în care virusul a reapărut în comunitate.

Se crede că focarul a început atunci când un călător infectat cu varianta indiană s-a întors în Australia, iar premierul statului Victoria, James Merlino, a cerut ajutor militar în cadrul anchetei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici