Video 1 Decembrie 2018. La mulţi ani, România! Românii despre România! "Ţara care merită oameni mai buni în frunte"/"Şi să ne-o luam înapoi"

România în cuvintele românilor: “România este acasă”, “este ţara mea”, “locul în care m-am născut, în care vreau să trăiesc şi să mor”, “ în care avem casa şi părintii şi tot ce ne e drag”, “cu oameni frumoşi şi talentaţi”, “cultura mea”, “mâncarea, muzica noastra populară”.

2206 afișări

Dr. Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: “România pentru mine este acasă. Cât am trăit în Anglia nu am spus niciodată la mine acasă referindu-mă la Londra. Eu întotdeauna am văzut România ca locul în care m-am născut, în care am trăit, în care vreau să trăiesc şi locul unde vreau să mor. Şi un loc pe care-l privesc cu drag şi sunt mândră de schimbările prin care trece România, sunt mândră de toţi colegii mei de şcoală generală, de colegii mei de liceu, care au plecat afară şi s-au întors în România ca să schimbe ceva! Cred că suntem aşa, ca nişte ghiocei care se zbat prin zapada de martie şi care împreună vor face o Românie mai bună.”

Sebastian Crăciun, 15 ani, poet, bolnav de tetrapareza spastică: “România pentru mine e pe drept cuvânt grădina Maicii Domnului. România e o ţară frumoasă care merită mai mult decât are şi merită nişte oameni frumoşi în fruntea ei.”

Fabiani Prcsina, 15 ani, declarat cel mai bun tânăr pianist din lume la 11 ani, orfan: “Îmi place la România, cum să spun, că noi avem toate chestiile astea populare, noi avem toţi piticii nostri albaştri cu portul popular, cu muzica noastră populară românească, cu mâncarea tradiţionala, e ceva ce nu orice ţara are, ce-i drept.”

Teo Trandafir , realizator tv: “Noi nu mai suntem responsabili de frumuseţea copiilor noştri, copiii noştri generează ei inşişi frumuseţe. Şi cred că ei între ei se vor putea uni şi aduna pentru a reconstitui România pe care nu au căpătat-o de la noi.”

Smiley, artist: “Romania pentru mine… păi e ţara mea! Ţara mea, ţara în care trăiesc, mă zbat, ţara care ne dă inspiraţia, ţara din care eu îmi trag seva asta creativă. Şi asta am simţit în momentul în care am plecat din România să lucrez în alte părţi, cumva după o lună, două, aşa, parcă simţi că trebuie să te întorci la rădăcini, simţi că trebuie să te întorci efectiv la rădăcini, adică la ţara din care vii.”

Gen. Ion Dobran, 99 de ani, erou de război, as al aviatiei în al II lea război mondial: “Locul în care ne-am născut, locul la care ţinem, locul în care avem casa şi părintii şi tot ce ne e drag, asta, asta înseamnă patria ! Da’ nu “ubi bene ibi patria”, patria nu e acolo unde e bine, e acolo unde te-ai nascut, acolo unde ai tărit cu parinţii!”

Dr. Ioana Dragan, specialist in chirurgie intrauterină: “Ce-mi place la ţara mea acum este vântul schimbării pe care îl simt din ce în ce mai mult…… ce nu îmi place este piramida care încă există, în care baza e dată de un sistem învechit cu preconcepţii .”

Sebastian Crăciun , 15 ani, poet, bolnav de tetrapareză spastică: “Pot spune ca nu îmi place modul în care a ajuns la momentul actual. După cum am spus merită lucruri mai bune , merită oameni mai buni în frunte şi merită să fie consacrată să luptăm pentru ea. Faptul că am ajuns unde am ajuns e un lucru pentru care ar trebui sa plângem. Dar am credinţa că pâna la urma ne vom ridica pentru că nu e în firea noastră să stăm fără să facem nimic.”

Emilia Popescu, actriţă: “Nu-mi place mediocritatea care conduce, nu-mi place că s-au răsturnat valorile, nu cred că le mai putem pune la loc, sincer. Avem capacităţi şi oameni extraordinari care nu pot fi în faţă şi mi-e greu să înţeleg de ce s-a vrut acest lucru.”

Smiley, artist: “Cred că România are de toate şi plec de la oameni , oamenii sunt oameni frumoşi, sunt oameni care simt intens, oameni talentaţi, oameni inteligenţi, oameni capabili, oameni care sunt capabili de orice atunci când li se dă şansă. Şi cea mai mare problemă de fapt este că nu prea li se dă şansă în ţară şi de aia foarte mulţi pleacă.”

Dr. Anca Vereanu, stomatolog: “Eu nu consider că sunt egoistă când mă gândesc că vreau ca fetele mele să fie alături de mine şi nu aş vrea să trăiască în altă ţară. Deci numai pentru gândul ăsta aş face ceva să rămână România măcar cât mai e şi s-o facem înapoi bună, s-o luăm înapoi!”

Gen. Ion Dobran, 99 de ani, erou de război, as al aviaţiei în al II lea război mondial: “Nu-mi place cum se formeaza mereu oamenii politici, pe rând. Şi întâi te bucuri că-l vezi, că e ca Tăriceanu sau ca altul, iţi pui oarecare speranţă la un moment, dar după ce-şi dă drumul la gură şi vorbeşte şi intră în ciondăneală cu altul iţi displace. Şi nu prea ai ce alege în ţară. Şi tot aştept să fie ceva mai bine, mai bine, mai bine, numai că mai binele ăsta nu prea mai vine… “

Prof.dr. Ion Bănşoiu- preşedinte “Paideia”: “Îmi place să traiesc în cultura mea, în mare măsură n-o mai recunosc, nu mai e chiar cultura mea dar, mă rog, e cultura noastră într-o evoluţie pe care încă n-o ghicesc foarte bine , dar, mă rog, una peste alta nu… cum să spun, nu sunt nefericit.”

Sebastian Crăciun , 15 ani, poet, bolnav de tetrapareza spastica: “Îmi place să cred că atunci când eu voi fi mare România va fi o ţară care îşi va găsi oamenii iar oamenii vor regăsi România şi vor fi mândri de ea. Nu vom mai avea acest exod al oamenilor care pleacă, vom avea oameni care vin şi oameni care sunt mândri, vom avea ceea ce trebuie să avem. Lumea se schimbă dacă ne schimbăm noi.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici