10 august | Carmen Dan: Se insistă cu aspectele orare, au mai puţin relevanţă. Intervenţia în forţă e acoperită juridic/ Asupra prefectului Capitalei nu s-a exercitat, la nivelul MAI, nicio presiune

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că în spaţiul public se insistă cu lămuriri asupra orei la care a fost dat ordinul de intervenţie, precizând însă că, după părerea sa, acest aspect e mai puţin relevant, având în vedere că intervenţia în forţă e acoperită juridic.

601 afișări
Imaginea articolului 10 august | Carmen Dan: Se insistă cu aspectele orare, au mai puţin relevanţă. Intervenţia în forţă e acoperită juridic/ Asupra prefectului Capitalei nu s-a exercitat, la nivelul MAI, nicio presiune

Dan: Se insistă cu aspectele orare, au mai puţin relevanţă. Intervenţia în forţă e acoperită juridic

"Se insistă mult cu aspectele orare, dar cred că au mai puţină relevanţă. Intervenţia în forţă a fost acoperită juridic, din punct de vedere al articolului 19, alineatul 1 şi alineatul 2", a declarat Carmen Dan, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, că nu confirmă cele două ore făcute publice cu referire la ordinul de intervenţie în Piaţa Victoria, respectiv ora 20.00 transmisă de Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august, şi ora 23 transmisă de Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

"Cu privire la ora aprobării, este informaţie publică, vă citez din declaraţia lui Laurenţiu Cazan Ordinul de restabilire a ordinii publice - ora 20.00. Vă citez din declaraţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, ordinul - la ora 23.11. Întrucât este vorba de o informaţie publică şi nu clasificată, care însă cuantifică în timp momentul aprobării dumneavoastră, vă cer public cu privire la o informaţie publică să ne spuneţi când aţi aprobat ordinul", i-a cerut un membru al Comisiei de Apărare prefectului Capitalei.

"Deci eu nu pot decât să nu confirm cele două ore şi atât. Nu pot să vă spun mai mult", a răspuns Speranţa Cliseru.

Carmen Dan: Asupra prefectului Capitalei nu s-a exercitat, la nivelul MAI, nicio presiune

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, că asupra prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, nu s-a exercitat, la nivelul ministerului, niciun fel de presiune, aşa cum susţin procurorii Parchetului General.

"Este adevărat că în spaţiul public au fost poziţionări. Eu spun cu responsabilitate că asupra prefectului nu s-a exercitat de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nicio presiune. Rolul prefectului este simplu, de a se exprima cu acordul de intervenţie în forţă", a declarat Carmen Dan, în cadrul audierii.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu a dispus clasificarea niciunui document.

"Eu nu am secretizat absolut niciun document. Documentele de organizare au un caracter secret, în rest tot legea spune că dacă într-un înscris se face referire la documente clasificate acel înscris este clasificat. Eu nu am dispus clasificarea niciunui dcument sau a acestei note de raport. Caracterul clasificat îl dă legea, şi nu dispoziţia ministrului", a mai spus Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a reiterat ideea potrivit căreia Jandarmeria a acţionat legal la mitingul din 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici