10 motive pentru care oamenii vor să se îmbogăţească

Obsesia tot mai multor oameni este legată de bogăţie – cum să "dea lovitura”, cum să ajungă "acolo sus”, cum să se bucure de tot ce agonisesc, cum să clădească un viitor sigur pentru copii. Totul ţine însă de teama unui eventual eşec, de dorinţa de a se simţi în siguranţă, banii fiind cei care ne conferă o "protecţie” fără de care ne-am simţi de-a dreptul tulburaţi, spun psihologii americani. De fapt, suntem atât de preocupaţi să alergăm după acel instrument care să ne facă să părem puternici în faţa celorlalţi, încât uităm lucrurile esenţiale.

290 afișări
Imaginea articolului 10 motive pentru care oamenii vor să se îmbogăţească

10 motive pentru care oamenii vor să se îmbogăţească (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banii nu aduc fericirea, dar cumpără antidepresive. Ţările cele mai bogate au şi cei mai deprimaţi locuitori.

Miliardarul american Warren Buffet declara într-unul din interviurile sale pentru Forbes despre construirea unui business de succes: "Trebuie să te bucuri de acest proces mai mult decât orice altceva".

Are dreptate, susţin specialiştii din SUA. Un om considerat timp de 30 de ani un chirurg sau un antrenor excepţional, admirat de către ceilalţi, poate ajunge instabil emoţional dacă atunci când se va retrage nu va întelege că nimic din ceea ce el a realizat nu ţinea de bani, ci de scopul pe care îl avea, de aportul social al profesiei sale.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici