ACCIDENT de paraşutism, la Clinceni: Handbalista Andreea Nica şi încă o persoană au murit. O a treia victimă, internată la Spitalul Floreasca - FOTO

Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, doi dintre ei pierzându-şi viaţa în urma incidentului. Una dintre victime, handbalista Andreea Nica, avea doar 27 de ani şi se afla la primul său salt cu paraşuta. Cea de-a treia victimă se află internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

50728 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT de paraşutism, la Clinceni: Handbalista Andreea Nica şi încă o persoană au murit. O a treia victimă, internată la Spitalul Floreasca - FOTO

ACCIDENT de paraşutism, la Clinceni (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

UPDATE 15:20: Femeia rănită în accident a decedat

Femeia rănită în accidentul de paraşutism de la Clinceni, de duminică dimineaţă, a decedat la Spitalul Universitar, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Andreea Nica, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia, este cea de-a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident.

Tânăra efectua primul său salt cu paraşuta, împreună cu instructorul Adrian Constandache, iar după ei a făcut saltul Dan Floroiu. Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar celălalt paraşutist, de circa 100 de salturi.

Decesul Andreei Nica a fost anunţat şi pe contul de Facebook al clubului de handbal Unirea Slobozia.

 

 

Zi trista pentru CSM Unirea Slobozia.Jucatoarea noastra,Andreea Nica a decedat in urma unui accident de...

Posted by CSM Unirea Slobozia-handbal feminin on Sunday, 18 October 2015

Paraşutistul Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timişoara, unde a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud. Are doi copii.

Pe pagina sa de Facebook, prietenii îi urează sănătate şi putere. Un tânăr care i-a fost elev îl numeşte unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut şi îi mulţumeşte că i-a dat încredere şi curaj.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galaţi şi locuia la Iaşi, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iaşi.

El ar fi sărit prea devreme şi s-a ciocnit de instructor şi de tânără, la o înălţime de 70 de metri, toţi trei părbuşindu-se pe pământ.

Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului.

Tânăra, care era conştientă, a fost transportată la Spitalul Universitar, unde a decedat.

Instructorul, aflat şi el în stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul Floreasca.

El are un traumatism cranio-cerebral, fiind intubat şi ventilat, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii şi coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, apreciind că starea bărbatului este destul de gravă.

Accidentul este cercetat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE 11:51: Paraşutiştii răniţi au ajuns la Spitalul Floreasca şi Spitalul Universitar

Cei doi paraşutişti răniţi în accidentul de duminică dimineaţă de pe aerodromul de la Clinceni au fost transportaţi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar din Capitală, cel care a suferit un stop cardio-respirator fiind în stare destul de gravă.

Bărbatul de aproximativ 30 de ani care a intrat în stop cardio-respirator după accident, înainte de a fi preluat cu elicopterul SMURD de pe aerodrom, a ajuns la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii şi coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

El are un traumatism cranio-cerebral şi este supus unor investigaţii, fiind intubat şi ventilat, a mai spus Opriţa, apreciind că starea lui este destul de gravă.

Cealaltă victimă, femeia care a fost preluată conştientă de echipajul SMURD, a fost transportată la Spitalul Universitar.

10:00 - Trei paraşutişti au suferit un accident la Clinceni. Unul dintre ei a murit

Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, unul intrând în stop cardio-respirator, iar ceilalţi doi fiind inconştienţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Cel care a suferit un stop cardio-respirator, un bărbat de 40 de ani, a decedat.

Un alt bărbat, de aproximativ 30 de ani, a fost intubat, urmând a fi transportat la spital. Acesta a intrat însă în stop cardio-respirator şi i se aplică manevre de resuscitare.

Cealaltă victimă, o femeie, este conştientă.

La faţa locului intervin un elicopter şi două ambulanţe SMURD.

Din primele informaţii, cei trei paraşutişti s-ar fi ciocnit între ei, din cauză că nu ar fi respectat intervalele de salt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici