Acord-cadru de peste 43 milioane euro pentru lucrări de semnalizare rutieră în Bucureşti

Administraţia Străzilor Bucureşti a încheiat cu o asociere condusă de firma Dumava Semnalizare un acord-cadru de 197 milioane lei (43,7 milioane euro), fără TVA, pentru lucrări de proiectare, execuţie şi administrare a semnalizării rutiere.

445 afișări
Imaginea articolului Acord-cadru de peste 43 milioane euro pentru lucrări de semnalizare rutieră în Bucureşti

Acord-cadru de peste 43 milioane euro pentru lucrări de semnalizare rutieră în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul cadru presupune proiectare, execuţie şi administrare lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare) care vor fi executate pe străzile şi parcările aflate în administrarea Administraţiei Străzilor, limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri, dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmează să intre în reabilitare sau întreţinere", se arată într-un anunţ al autorităţii contractante.

Asocierea câştigătoare este formată din firmele Dumava Semnalizare, Vesta Investment şi Primacons Group.

Dumava Semnalizare a fost înfiinţată în 2007, fiind specializată în execuţia lucrărilor de marcaje rutiere, livrarea şi montarea indicatoarelor rutiere şi semaforizare terestră şi suspendată. Firma, deţinută de Stelian Marius Varghida, a câştigat la finele anului 2009, în asociere cu UTI Traffic Management, un contract de aproape cinci milioane euro pentru realizarea pistelor pentru biciclişti în Capitală.

Printre beneficiarii companiei se numără Administraţia Străzilor Bucureşti, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Consiliul Judeţean Ilfov sau asocierea Astaldi - FCC.

Vesta Investment este controlată de omul de afaceri Radu Spirea şi produce echipamente de siguranţă în transporturi.

Primacons Group asigură servicii de inginerie şi consultanţă tehnică.

Proiectul a fost atribuit la începutul lunii noiembrie prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Administraţia Străzilor Bucureşti a primit trei oferte pentru aceste lucrări, evaluate iniţial la 198 milioane lei, fără TVA.

Acordul are o durată de patru ani şi va fi finanţat de la bugetul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici