Adevărul despre mezelurile "tradiţionale" sau "ca la ţară"

Recentele scandaluri în piaţă ne dovedesc încă odată că industria e plină de minciuni şi cu totul scapată de sub control: de la îndoparea animalelor cu furaje concentrate şi antibiotic, până la injectarea cărnii crude şi a mezelurilor care trebuie să tragă la cântar şi să reziste mult pe raft.

1880 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre mezelurile "tradiţionale" sau "ca la ţară"

Adevărul despre mezelurile "tradiţionale" sau "ca la ţară" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Românul care nu mai vrea să cumpere apă, sare şi aditivi chimici de sinteză la preţ de carne se simte trădat, înşelat şi încearcă disperat să se întoarcă la mâncarea tradiţională. Conceptul inspiră încredere, iar târgurile din marile oraşe sunt pline de precupeţi care ştiu să-şi vândă marfa: preţ exorbitant şi look sătesc, pe alocuri sărăcăcios. 

Cu vechime în târg sau abia lansaţi în afacere, micii producători încearcă să recupereze uitatele reţete tradiţionale. 

Majoritatea românilor răsuflă uşurată ca a găsit alternativa la mâncarea industrială şi-şi goleşte buzunarele cu încredere. Producătorul de ţară dă lovitura. în ajunul Crăciunului, preţurile au ajuns până la aberaţie: şoriciul s-a vândut în Bucureşti cu 100 de lei kilogramul. însa câţi din aceşti producători tradiţionali spun adevărul despre marfa lor? Luaţi la bani mărunţi, cei mai mulţi recunosc că n-au nici porci, nici vite în bătătură. 

Citeşte articolul integral despre adevărul despre mezelurile "tradiţionale" sau "ca la ţară" pe Ştirile Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici