Adrian Minune demisionează din funcţia de consilier în Ştefăneşti. "Am primit o scrisoare de ameninţare de la un politician important"

Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, şi-a dat demisia, miercuri, din postul de consilier în Consiliul Local al Comunei Ştefăneştii de Jos, el explicând că s-a săturat să tot fie chemat la Agenţia Naţională de Integritate.

113 afișări
Imaginea articolului Adrian Minune demisionează din funcţia de consilier în Ştefăneşti. "Am primit o scrisoare de ameninţare de la un politician important"

Adrian Minune demisionează din funcţia de consilier în Ştefăneşti. "Am primit o scrisoare de ameninţare de la un politician important" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit Ştirilor Pro TV, Adi Minune a declarat că, de fapt, acţiunile Agenţiei Naţionale de Integritate de verificare a averii sale au fost comandate politic, însa nu a putut spune cine s-ar afla în spatele acestora.

"Nu ... nu ştiu de unde vine, dar ... dacă aş da un nume, aş minţi. Aţi înţeles? Ar fi culmea să fie de la PSD, pentru că eu reprezint Partidul Social Democrat. Eu sunt de la PSD şi nu ştiu dacă ar veni de acolo..", a declarat Adrian Minune.

El a mărturisit însă că, dându-şi demisia de la Consiliul Local al Comunei Ştefăneştii de Jos, se simte eliberat de o greutate.

"Cu atât mai bine, mi-am luat o piatră de pe inimă, pentru că ... deci, sunt două motive bine întemeiate. Declaraţia de avere. Nu se spune niciodată, să ieşi pe post, am 3 găini şi 4 porci. Ai înţeles?", a explicat Adi Minune, conform sursei citate.

Parchetul Judecătoriei Buftea a dispus neînceperea urmăririi penale pentru fals în declaraţii în cazul lui Adrian Simionescu, consilier în Consiliul Local Ştefăneştii de Joc, cunoscut sub numele de Adi Minune, cercetarea fiind făcută la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, în 10 februarie 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru a face cercetări în cazul lui Adrian Simionescu, pentru fals în declaraţii. În sesizarea către Parchetul Judecătoriei Buftea ANI arăta că Adrian Simionescu nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese mai multe bunuri mobile şi imobile.

În 24 ianuarie 2011, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus neînceperea urmăririi penale pentru fals în declaraţii în cazul lui Simionescu.

"Prin rezolutia emisă la data de 24.01.2011, procurorul de caz a apreciat că fapta domnului Simionescu Adrian există, dar aceasta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune administrativă în cuantum de 1.000 lei", se arată într-un comunicat de marţi al ANI, care a început o nouă verificare în cazul lui Adi Minune.

În februarie 2010, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a a sesizat Parchetul Judecătoriei Buftea în cazul lui Adrian Simionescu, pentru fals în declaraţiile de avere şi de interese completate în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos.

ANI preciza atunci că, în 14 noiembrie 2008, s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de către Adrian Simionescu, consilier în Consiliului Local al comunei Ştefăneştii de Jos a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere aferente anului fiscal 2007. Adrian Simionescu a fost validat în funcţia de consilier local al comunei Ştefăneştii de Jos în 9 iulie 2008.

În urma verificărilor efectuate, ANI a stabilit atunci că Adrian Simionescu nu a depus în termenul legal declaraţiile de avere şi de interese, astfel că, în 25 noiembrie 2008, a fost amendate cu 500 de lei. Simionescu a achitat amenda în 10 februarie 2009.

În 15 noiembrie 2010, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi a început o nouă verificare în cazul lui Adrian Simionescu, constatând că ar fi acumulat, în perioada iulie 2008 - decembrie 2010, împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate.

Potrivit ANI, există diferenţe semnificative, în cuantum de 432.979,08 lei (104.265,18 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului său de consilier local, iar acesta a făcut "tranzacţii bancare suspecte" în valoare de 455.323 de euro şi, respectiv, de 344.208 de euro.

În urma noilor verificări, inspectorii de integritate au stabilit şi că există elemente privind posibila încălcare de către Adi Minune a obligaţiilor fiscale privind veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală, precum şi că s-au încălcat dispoziţiile privind declararea în termenul legal, în vederea impozitării, a dobândirii unui teren arabil în suprafaţă de 5.000 mp, situat în extravilanul comunei Afumaţi, achiziţionat la data de 23 august 2010.

Agenţia Naţională de Integritate a extins evaluarea şi asupra averii soţiei lui Adrian Simionescu, Ecaterina Simionescu, a fiului, Florentin Adrian, precum şi a fiicelor, Adriana Florentina şi Silvia Claudia.

În urma celor constatate, ANI a întocmit un raport de evaluare şi a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de consilier local, pentru perioada iulie 2008 - decembrie 2010, de către Adrian Simionescu, precum şi constatarea stării de incompatibilitate.

Totodată, ANI a decis sesizarea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru verificarea tranzacţiilor suspecte, precum şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru stabilirea obligaţiilor fiscale privind veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală realizate de Adrian Simionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici