Agresorul de la Nana, urmărit penal pentru lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Ştefan Fileaţă, bărbatul care a agresat o bătrână în comuna Nana din Călăraşi, în timpul unei vizite a Elenei Udrea, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează Parchetul instanţei supreme.

101 afișări
Imaginea articolului Agresorul de la Nana, urmărit penal pentru lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Agresorul de la Nana, urmărit penal pentru lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul este în prezent reţinut, urmând ca magistraţii de la Judecătoria Olteniţa să decidă dacă îl vor aresta sau nu pentru următoarele 30 de zile. Începerea urmăririi penale a fost dispusă de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

"Din probatoriul administrat până la acest moment în cauză, a rezultat faptul că, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în zona parcului localităţii a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialităţi, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni. În aceste împrejurări, persoana vătămată a fost agresată de numitul Fileaţă Ştefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta şi l-a lovit, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenţă exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2 - 3 zile de îngrijiri medicale", precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), într-un comunicat de presă.

Ordonanţa de reţinere pe numele lui Ştefan Fileaţă a fost emisă, joi seară, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa au deschis un dosar penal, joi, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce o femeie a fost agresată în timpul unei vizite a Elenei Udrea în comuna Nana, în campania electorală a PMP.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa a fost înregistrat un dosar având ca obiect împrejurările în care s-a produs incidentul petrecut în parcul din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, în ziua de 7 mai, constând în agresarea unei persoane de sex feminin în vârstă de 62 ani. Cu privire la acest incident, în aceeaşi zi, s-a sesizat din oficiu Poliţia Rurală Curcani, judeţul Călăraşi", a informat PICCJ.

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, controlul de specialitate stabilind că aceasta prezintă contuzii la nivelul braţelor şi şoldului.

Reprezentanţii Poliţiei Călăraşi au precizat că, din verificările efectuate până în prezent, a fost identificat "F. Ştefan, de 45 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, care, pe fondul unor discuţii contradictorii, ar fi agresat fizic o femeie de 62 ani, din comuna Nana".

Femeia agresată nu a depus până acum plângere la Poliţie.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce Antena 3 a prezentat imagini filmate în timpul incidentului, susţinând că femeia voia să se plângă de modul în care s-a făcut restituirea terenurilor în comună, dar a fost împiedicată de către un grup constituit din membri PMP pentru asigurarea protecţiei Elenei Udrea.

Partidul Mişcarea Populară preciza într-un comunicat că bărbatul care a agresat-o pe femeie nu este membru PMP şi că formaţiunea condamnă "agresiunea petrecută în comuna Nana împotriva unei doamne inofensive".

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a apreciat că ceea ce s-a întâmplat la Nana poate fi catalogat drept "crimă organizată", "pentru că Udrea este sprijinită în acea zonă de o reţea".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că este de părere că incidentul legat de lovirea unei bătrâne în comuna Nana a fost provocat de PSD, partid care "are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii", şeful statului subliniind: "Asta cred eu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici