ALERTĂ la o unitate militară din Braşov: Un maistrul militar găsit împuşcat în cap/ Bărbatul fusese testat psihologic şi declarat apt

Cadrele medicale de la Ambulanţă au fost solicitate, duminică, să intervină în cazul unui bărbat care a fost găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Ghimbav, Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

2241 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ la o unitate militară din Braşov: Un maistrul militar găsit împuşcat în cap/ Bărbatul fusese testat psihologic şi declarat apt

BREAKING | Bărbat găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Braşov

Maistrul militar găsit împuşcat la o unitate militară din Braşov fusese testat psihologic în iulie şi declarat apt, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale.
 
”Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană <General Mihail Lăcătuşu> de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte <Sarmizegetusa> din Braşov, a fost găsit decedat duminică, 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la ieşirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate. Incidentul a fost constatat de către ofiţerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgenţă procedurile cerute în această situaţie”, arată Ministerul Apărării Naţionale.
 
Astfel, a fost anunţat serviciul de ambulanţă la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului şi a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împuşcare în zona tâmplei.
 
De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Braşov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului.
 
Potrivit sursei citate, maistrul militar Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 şi în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1992.
 
Militarul nu avea misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt.
 
La nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Directorul Ambulanţei Braşov, David Levi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că medicii nu au mai putut face nimic pentru acesta.

“Bărbatul a fost găsit împuşcat în zona capului, iar leziunile au fost incompatibile cu viaţa. Noi am fost solicitaţi în jurul orei 10.00", a declarat Levi.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 ani, era într-un birou, susţin surse judiciare.

Incidentul s-a petrecut la unitatea militară 01028.

Parchetul Militar Cluj, căruia îi este arondat Braşovul în acest caz, a declanşat o anchetă.

Prim-procurorul Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un procuror militar se află la faţa locului împreună cu o echipă de cercetare.

”Este vorba despre un maistru militar de la o unitate militară din Braşov, este acolo un procuror militar care, împreună cu echipa care se constituie în astfel de cazuri, desfăşoară activităţi de cercetare la faţa locului”, a spus Siserman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici