Alertă medicală. Doi pacienţi cu infecţii nosocomiale au murit la Institutul Marius Nasta. Internările, limitate/ Ministerul Sănătăţii anunţă că DSP a demarat o anchetă

Doi pacienţi au murit, în această săptămână, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, spune managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate, iar DSP face un raport.

1758 afișări
Imaginea articolului Alertă medicală. Doi pacienţi cu infecţii nosocomiale au murit la Institutul Marius Nasta. Internările, limitate/ Ministerul Sănătăţii anunţă că DSP a demarat o anchetă

Doi pacienţi cu infecţii nosocomiale au murit la Institutul Marius Nasta. Internările, limitate

“Aceste persoane au avut şi infecţie. Unul dintre pacienţi a venit transfer dintr-un alt spital, iar celălalt caz a fost internat în Marius Nasta. Ambii pacienţi aveau afecţiuni asociate extrem de severe, unul dintre ei fiind internat pentru bronhopneumonie pe lângă afecţiuni cardiace, iar celălalt era cu un abces pulmonar masiv. (...) Afecţiuni care şi ele singure ar fi putut să determine decesul în lipsa infecţiei”, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler subliniază că după ce a aflat despre această infecţie a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

“Prezenţa acinetobacterului multirezistent m-a făcut pe mine să solicit asistenţă din partea DSP-ului, pentru că potrivit legislaţiei, mă interesează să prevenim declanşarea unei infecţii. Infecţia există la orice pacient cu boală respiratorie, dar infecţia nosocomială este cea pe care trebuie să o prevenim şi să fim responsabili, pentru a preveni eventualele focare epidemiologice”, a mai explicat managerul institutului.

Beatrice Mahler spune că Direcţia de Sănătate Publică face un raport în cadrul unităţii spitaliceşti. De asemenea, au fost recoltate probe şi au fost trimise la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino pentru a afla provenienţa bacteriei.

Totodată, în acest moment în Secţia de Terapie Intensivă sunt internaţi trei pacienţi - doi în stare gravă intubaţi, iar al treilea în stare bună şi va fi transferat,vineri, în Secţia Medicală.

“Până când vom fi siguri că suprafeţele din Secţia Terapie Intensivă sunt curate şi nu sunt contaminate cu niciun germene, secţia rămâne în continuare sub supraveghere epidemiologică. Este important ca atunci când vom deschide salonul respectiv pentru noi pacienţi să fim siguri că nu există riscul să ia un germene din salon”, a spus Beatrice Mahler.

Ministerul Sănătăţii anunţă că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” în cazul identificării unor infecţii intraspitaliceşti.

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

Potrivit Ministerului, ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti este în curs de desfăşurare.

“Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secţia ATI a spitalului şi au început stabilirea contacţilor şi a locurilor de unde provin pacienţii infectaţi. De asemenea, au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existenţa infecţiilor nosocomiale în secţia spitalului, dar a şi raportat imediat la Direcţia de Sănătate Publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgenţă măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei pacienţilor internaţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici