Ambasada SUA, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor: Societăţile noastre continuă să se lupte cu ceea ce au lăsat în urmă discriminarea şi rasismul

  • Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor, pe 20 februarie împlinindu-se 166 de ani de la momentul în care comunitatea roma şi-a dobândit libertatea.
  • Ambasada a comparat situaţia romilor din România cu cea a populaţiei Afro-Americane din Statele Unite.
210 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor: Societăţile noastre continuă să se lupte cu ceea ce au lăsat în urmă discriminarea şi rasismul

"România şi Statele Unite au eradicat sclavia după multe secole de nedreptate, însă societăţile noastre continuă să se lupte cu ceea ce au lăsat în urmă rasismul şi discriminarea" a scris Ambasada Statelor Unite la Bucureşti pe pagina oficială de Facebook.

"Nu trebuie să uităm vreodată sutele de mii de bărbaţi, femei şi copii romi care au suferit din cauza sclaviei timp de peste cinci secole" a transmis Ambasada.

Tot în luna februarie, este serbată în SUA Luna Naţională de Comemorare a Istoriei Populaţiei Afro-Americane. "Reaminteşte de milioanele de bărbaţi, femei şi copii africani care au suferit şi au pierit în mâinile brutalului sistem sclavagist" a adăugat Ambasada.

În încheiere, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti l-a citat pe Secretarul de stat american, Anthony Blinken care a spus că  „doar înfruntând adevărul dureros al trecutului nostru, fără a ezita să ne îndeplinim responsabilităţile pentru a contracara rasismul sistemic, vom reuşi să creăm un viitor mai bun”.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici