Ambasada SUA nu ar fi cerut OFICIAL date despre mitingul PSD de sâmbătă seara, însă a emis o ALERTĂ de securitate către cetăţenii săi

Ambasada SUA nu a cerut date oficiale de la autorităţi privind mitingul PSD care va avea loc sâmbătă seara, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Reprezentanţii Statelor Unite ale Americii au emis o alertă către cetăţenii americani să evite "mulţimile agresive sau agitate".

1323 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA nu ar fi cerut OFICIAL date despre mitingul PSD de sâmbătă seara, însă a emis o ALERTĂ de securitate către cetăţenii săi

Ambasada SUA nu a fi cerut OFICIAL date despre mitingul PSD de sâmbătă seara, însă a emis o ALERTĂ de securitate către cetăţenii săi

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti nu este beneficiar oficial al informaţiilor cu privire la siguranţa populaţiei, cu excepţia cazurilor în care instituţia trimite cereri în acest sens.

Potrivit unei surse oficiale, Ambasada SUA nu a trimis nicio solicitare către autorităţile române cu privire la desfăşurarea evenimentelor de sâmbătă seara din Capitală.

Datele referitoare la evenimentele organizate în Capitală ar putea fi transmise de către Jandarmerie Română sau de către Serviciul Român de Informaţii.

Ambasada SUA a emis o avertizare în contextul în care în Capitală au loc, sâmbătă, patru demonstraţii, printre care marşul LGBT şi mitingul PSD.

”Cetăţenii americani sunt sfătuiţi să evite mulţimile agresive sau agitate şi să rămână constant în stare de alertă, atent la evenimentele din jur. Măsuri recomandate: Identificarea de rute alternative, planificarea programului în concordanţă şi păstrarea în minte a unei căi de „ieşire” în cazul deplasării prin zone aglomerate pentru a evita rănirea în caz de incidente”, se arată în alerta ambasadei SUA la BucureştI.

Ambasada SUA la Bucureşti informează că patru demonstraţii şi proteste separate sunt aşteptate sâmbătă, 9 iunie 2018.

”Locul şi intervalul orar în care vor avea loc acestea se suprapune într-o oarecare măsură şi se aşteaptă un număr mare de participanţi. Se estimează că traficul pietonal şi cel al autovehiculelor în aceste zone va fi afectat în mod negativ”, se mai specifică în alertă.

De asemenea, oficialii ambasadei atenţionează că este posibilă organizarea unei alte demonstraţii, respectiv un mitingul de protest împotriva PSD, pentru care nu se cunoaşte intervalul orar, însă el va corespunde probabil cu cel al mitingului PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici