ANAF: 885 de sesizări penale întocmite după verificarea a 880 de firme. Prejudicii de 2,6 miliarde de lei

Un număr de 885 de sesizări penale au fost întocmite de inspectorii ANAF în primul trimestru, în urma verificării a 880 de firme, prejudiciile fiind evaluate la 2,6 miliarde lei, a anunţat joi într-un comunicat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

1478 afișări
Imaginea articolului ANAF: 885 de sesizări penale întocmite după verificarea a 880 de firme. Prejudicii de 2,6 miliarde de lei

ANAF: 885 de sesizări penale întocmite după verificarea a 880 de firme. Prejudicii de 2,6 miliarde de lei (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Agenţii economici controlaţi desfăşurau activităţi comerciale în domeniul comerţului en-detail, al construcţiilor şi al desfacerii de produse agro-alimentare.

Valoarea prejudiciilor estimate este de circa 2,6 miliarde de lei, iar cea a măsurilor asiguratorii instituite la operatorii economici pentru care s-au întocmit sesizări penale este de circa 877 milioane lei.

Comparativ cu perioada similară din anul trecut, în primul trimestru din 2015 s-a înregistrat o creştere cu 38,07% a numărului de sesizări penale înaintate de Direcţia Inspecţie Fiscală (de la 641 la 885) şi o creştere de 119% în ce priveşte măsurile asiguratorii (de la 399,3 milioane lei la 877,1 milioane lei)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici