ANAF avertizează în privinţa unui site fals, care cere contribuabililor date privind cardurile

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează privind existenţa unui site care nu aparţine instituţiei şi prin intermediul căruia contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numărul cardului bancar, în vederea restituirii unei taxe.

2005 afișări
Imaginea articolului ANAF avertizează în privinţa unui site fals, care cere contribuabililor date privind cardurile

ANAF avertizează în privinţa unui site fals, care cere contribuabililor date privind cardurile

"Va rugăm NU COMPLETAŢI formularul pus la dispoziţie pe SITE-UL http://www.taxe-anaf.com/. Precizăm că procedurile de sesizare a organelor competente sunt în curs", se arată într-un comunicat transmis de ANAF.

La mijlocul lunii septembrie, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a avertizat asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii "antifraudă" şi "ANAF" şi a recomandat ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică.

DGAF a prezentat la momentul respectiv o tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici