Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România

Angajatorii spanioli au nevoie de forţă de muncă din România şi apelează în continuare la firme de recrutare din România, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, afirmaţia fiind confirmată şi de reprezentanţii companiilor de selecţie a lucrătorilor români.

323 afișări
Imaginea articolului Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România

Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Sebastia Lăzăroiu a afirmat că, în ciuda restricţiilor impuse de către Spania, piaţa forţei de muncă de acolo are în continuare nevoie de lucrătorii români, existând un deficit puternic de forţă de muncă în anumite sectoare care sunt refuzate de cetăţenii spanioli.

După introducerea restricţiilor, începând din 22 iulie, firmele de recrutare din România nu s-au confruntat cu schimbări majore.

"Nu ne-au semnalat schimbări majore. (…) Problemele pe care ni le-au semnalat erau şi înainte: mici hărţuieli, uneori sunt descurajaţi să mai aducă români în Spania", a mai spus ministrul Muncii.

El a adăugat că activitatea firmelor de intermediere din România nu se schimbă foarte mult întrucât este datoria angajatorilor spanioli să solicite permise de muncă pentru românii pe care doresc să-i angajeze.

"Din acest punct de vedere, am făcut apel să se asigure că lucrătorii români sunt protejaţi, că-şi plătesc asigurările medicale şi sociale. Ştim că în perioada următoare mulţi români probabil vor apela mai mult la firme de intermediere. Le-am sugerat (firmelor, n.r.) să opereze în aşa fel încât să nu profite nimeni de această perioadă tulbure", a mai spus ministrul Muncii.

Managerul unei firme de recrutare, Niculina Enescu, a declarat, la finalul discuţiilor cu ministrul Lăzăroiu, că angajatorii spanioli continuă să solicite forţă de muncă din România.

"În cel mai scurt timp sperăm să găsim modalităţile pentru eliberare permisului de muncă. (…) cred că se urmăreşte eradicarea muncii la negru şi eradicarea celor care au permise de şedere dar nu au un loc de muncă", a spus Niculina Enescu.

În opinia sa, eliberarea permisului de muncă va face mai dificilă angajarea, perioada putând fi prelungită cu aproximativ trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici