ANI: Un senator PNL, în incompatibilitate. A fost sesizat parchetul

ANI anunţă că a sesizat parchetul în legătură cu starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul PNL Eleonora Hărău, menţionând că parlamentarul ar fi deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, fără a menţiona acest lucru în declaraţiile de interese.

1223 afișări
Imaginea articolului ANI: Un senator PNL, în incompatibilitate. A fost sesizat parchetul

ANI: Un senator PNL, în incompatibilitate. A fost sesizat parchetul

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială", transmite ANI.

"Întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat şi de senator funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal", precizează inspectorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici