Antal Arpad: Trebuie o Constituţie nouă, care să spună că România este stat unitar şi indivizibil

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că este nevoie de o Constituţie nouă, care ”să spună că România este stat unitar, suveran şi indivizibil”, el apreciind că altfel se va ajunge la o societate de tip latino-american cu oraşe locuite de puţini bogaţi şi foarte mulţi săraci.

729 afișări
Imaginea articolului Antal Arpad: Trebuie o Constituţie nouă, care să spună că România este stat unitar şi indivizibil

Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după alegerile prezidenţiale se termină o eră în politică şi începe una nouă, într-un context geopolitic "extrem de complex şi complicat pentru România”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Această campanie electorală trebuie să pună bazele unei Românii mai moderne, care să răspundă necesităţilor geopolitice din zonă”, a spus Antal.

El a afirmat că în ultimii 25 ani au existat politici publice prin care o parte din populaţia activă, care ar trebui să genereze valori pentru ţară, a părăsit România.

"În 25 de ani România i-a izgonit din această ţară pe cei care erau buni, erau medici buni, profesori buni, specialişti buni. Nu spun că au plecat cu toţii, au rămas mulţi, dar a existat o politică prin care, practic, statul a fost pentru cei care trebuiau să primească ajutoare sociale. (…) Următoarea eră trebuie să însemne o modernizare din acest punct de vedere. (…) În acest moment România are cele mai mari probleme demografice din Europa de Centrală şi de Est. Mă refer aici atât la scădere, cât şi la structura populaţiei din punctul de vedere al categoriilor sociale, cei care trăiesc în sărăcie adâncă sunt din ce în ce mai mulţi”, a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

În opinia acestuia, dacă se continuă în această direcţie, România va deveni o societate de tip latino-american, în care vor fi oraşe cu puţini oameni bogaţi şi foarte mulţi săraci.

Potrivit lui Antal, acest proces trebuie oprit prin schimbarea politicilor publice şi printr-o Constituţie nouă.

"În primul şi în primul rând este nevoie de o Constituţie nouă. Constituţia actuală a României creează frâne în dezvoltarea societăţii româneşti. (…) Nu trebuie modificată Constituţia, ci este nevoie de una nouă, care să răspundă necesităţilor secolului XXI. Vreau să subliniez că vorbesc de o Constituţie nouă, care să spună în continuare că România este un stat unitar, suveran, indivizibil. Până la urmă, sunt nişte aspecte de foarte mult timp lăsate la nivelul declaraţiilor, deoarece statul este foarte suveran când trebuie să dea cu pumn în gura minorităţilor, dar nu prea este suveran când trebuie să negocieze interesele statului cu Fondul Monetar Internaţional. Îşi apără suveranitatea faţă de cei slabi, iar faţă de cei puternici nu", a adăugat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici