Video APEL disperat al Alexandrei la 112, fata care a căzut victimă criminalului din Caracal: Sunt într-o casă părăsită/ STS arată spre operatorul de telefonie: Victima a sunat de trei ori / STS nu a localizat apelul

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt şi despre care se crede că a fost ucisă şi arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reuşit să localizeze corect apelul.

51502 afișări

"Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service", ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.

 

Răspunsul STS în cazul din Olt: Victima a sunat de trei ori la 112/ STS nu identifică locul telefonului

 

Serviciul Român de Telecomunicaţii a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă şi arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 şi a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susţine că nu identifică locul telefonului.

"La fiecare din cele trei apeluri, informaţia de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliţie, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informaţie de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU şi pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliţiei, în sistemul informatic GIS, aşa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului.

Referitor la cazul aflat în discuţie, către numărul de urgenţă 112 au fost iniţiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
- 11:06:55: dispecerul Poliţiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25
- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:07:53: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36
- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:12:51: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Ulterior, pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

STS nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului", se arată în comunicatul STS.


În curtea mecanicului din Caracal, principalul suspect în cazul dispariţiei a două adolescente, poliţiştii au găsit, la percheziţii, un dezastru de nedescris. Întregul spaţiu este ticsit de gunoaie, vechituri, bucăţi de mobilă şi haine vechi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în locuinţa unui mecanic auto din Caracal au fost găsite, în urma percheziţiilor, rămăşiţe umane.

Percheziţiile la locuinţa lui Gheorge Dincă au început după ce o adolescentă de 15 ani din Dobrosloveni a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o maşină.

De asemenea, oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură şi cu o altă dispariţie înregistrată în Olt, în aceeaşi zonă. Potrivit presei locale, în aprilie, o fată din Craiova a mers la Caracal pentru a lua bani de la mama ei, iar de atunci nu a mai fost găsită.

Conducerea Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfăşurate cu privire la cazul de la Caracal, au transmis reprezentanţii IGPR.

Taguri:
politie,
suspect,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici