APMGR cere Ministerului Sănătăţii recalcularea preţului la medicamente

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Ministerului Sănătăţii recalcularea preţului la medicamente generice, în acord cu recomandarea Consiliului Concurenţei de a nu se aplica referenţierea permanentă de 65 la sută din preţul inovativului corespunzător.

108 afișări
Imaginea articolului APMGR cere Ministerului Sănătăţii recalcularea preţului la medicamente

APMGR cere Ministerului Sănătăţii recalcularea preţului la medicamente (Imagine: Shuttersock)

Totodată, APMGR solicită prim-ministrului Victor Ponta să se implice în această problemă, deoarece "situaţia este extrem de gravă, îndeosebi pentru producătorii locali de medicamente generice".

"Fabricile din România riscă să intre în colaps în momentul în care vor fi obligate să pună pe piaţă medicamente sub costul de producţie", se arată în comunicatul APMGR.

Reprezentanţii asociaţiei precizează că "raportarea repetitivă la preţul medicamentului inovativ este anticoncurenţială şi acţionează ca o barieră pentru medicamentele generice şi pentru libera concurenţă pe piaţă medicamentelor, punând obstacole suplimentare producătorilor de medicamente generice".

"Este esenţial ca autorităţile să înţeleagă anormalitatea situaţiei şi să o corecteze, pentru a preveni colapsul industriei locale, care produce exclusiv medicamente generice", a declarat Laurenţiu Mihai, directorul executiv al APMGR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici