Argeş: Toţi pasagerii acceleratului înzăpezit la Fâlfani au fost recuperaţi

Acţiunea de recuperare a ultimilor 20 de călători rămaşi în trenul Accelerat 1896 "Săgeata Albastră" înzăpezit de miercuri seară în localitatea argeşeană Fâlfani s-a încheiat, pasagerii fiind preluaţi de locomotiva de ajutor şi duşi în Gara Costeşti.

174 afișări
Imaginea articolului Argeş: Toţi pasagerii acceleratului înzăpezit la Fâlfani au fost recuperaţi

Argeş: Jumătate din călătorii acceleratului înzăpezit la Fâlfani au fost recuperaţi (Imagine din arhivă; Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, colonelul Ion Popa, locomotiva de ajutor, care i-a preluat pe primii 20 de călători din trenul Accelerat 1896 care circulă pe relaţia Craiova - Bucureşti i-a lăsat pe aceştia în gara Costeşti şi s-a întors la Fâlfani, de unde i-a preluat pe ceilalţi 20 de călători.

"În acest moment, trenul de ajutor cu ultimii 20 de călători din "Săgeata Albastră" blocată în zăpadă s-a pus în mişcare spre gara din Costeşti, unde, ca şi după prima operaţiune, vor fi transportaţi călătorii. Urmează ca după acest transport locomotiva de ajutor să revină la Fâlfani pentru a-i prelua şi pe pompierii militari care au participat la acţiunea de deszăpezire a garniturii feroviare. Lucrătorii CFR vor continua să evalueze la faţa locului modalitatea prin care vor scoate trenul înzăpezit dintre nămeţii care, în urma ploii torenţiale de azi dimineaţă, s-au transformat pe alocuri în blocuri de gheaţă", a declarat colonelul Ion Popa, şeful ISU Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, locomotiva vagon care i-a preluat pe ultimii 20 de călători a ajuns în gara din Costeşti şi urmează să se reîntoarcă la Fâlfani pentru a-i prelua şi pe pompierii militari.

Trenul accelerat 1896 care circulă pe relaţia Craiova - Bucureşti, în care se aflau 40 de pasageri, a rămas înzăpezit între staţiile Fâlfani şi Costeşti, în judeţul Argeş, încă de miercuri seară, însă, potrivit autorităţilor, au avut căldură, electricitate şi apă şi nu au existat cazuri medicale semnalate în rândul acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici