Video Avion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT la Tuzla: Copilotul a murit. Pilotul, transportat cu elicopterul la spital/ Aeronava efectua un zbor de instruire | FOTO, VIDEO

Mai multe autospeciale de ambulanţă şi SMURD intervin, joi, la Tuzla, unde o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit, două persoane fiind încarcerate, potrivit IGSU. UPDATE: Copilotul aeronavei a murit în urma accidentului. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Ambulanţei Constanţa.

4771 afișări

UPDATE ora 19.01: Aeronava implicată în accident la Tuzla efectua un zbor de instruire

Aeronava implicată, joi, într-un accident în apropierea aeroportului din Tuzla, în care un bărbat şi-a pierdut viaţa, efectua un zbor de instruire, au anunţat reprezentanţii aeroportului. Cel care şi-a pierdut viaţa este copilotul, un bărbat de 50 de ani, care lua lecţii de zbor.

„Azi (joi – n.r.), la ora 16.03, a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloţi. Aeronava efectua un zbor de instruire”, au precizat reprezentanţii Regional Air Services - Aeroport Internaţional Tuzla.

În urma accidentului, copilotul aeronavei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care lua lecţii de zbor, a murit, în timp ce instructorul, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care pilota avionul, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism abdominal şi fracturi de membre.

Reprezentanţii aeroportului au mai spus că au fost luate toate măsurile impuse de planul de răspuns la situaţii de urgenţă pentru accidente aeronautice, precizând că, în prezent, „incidentul este investigat de autorităţile cu competenţe specifice”.

UPDATE ora 16.59: Copilotul aeronavei a murit în urma accidentului

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Constanţa, au fost efectuat protocolul de resuscitare timp de zeci de minute, însă copilotul aeronavei nu a răspuns, fiind declarat decedat.

Cea de-a doua victimă a fost preluată, conştientă, de elicopterul SMURD, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa.

Este vorba despre pilotul avionului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral şi multiple fracturi.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aeronava de mici dimensiuni a aterizat forţat la Tuzla, în jurul orei 16.00.

În aparatul de zbor se aflau două persoane, ambele rămânând încarcerate în urma aterizării forţate.

Una dintre victime era în stop cardio-respirator, spun reprezentanţii ISU Constanţa, iar o altă victimă a fost scoasă, fiind cooperantă.

La faţa locului intervin o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ şi elicopterul SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici