Attila Cseke: Personalul medical este insuficient, nu se pune problema disponibilizărilor

Personalul medical este insuficient, astfel că nu vor fi făcute disponibilizări, se vor căuta soluţii pentru medicii tineri referitoare la asigurarea locului de muncă şi a unei locuinţe gratuite, dar situaţia angajaţilor din sectorul administrativ va fi analizată, a declarat, marţi, Attila Cseke.

73 afișări
Imaginea articolului Attila Cseke: Personalul medical este insuficient, nu se pune problema disponibilizărilor

Attila Cseke: Personalul medical este insuficient, nu se pune problema disponibilizărilor (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a spus, într-o conferinţă de presă, că numărul doctorilor şi al asistentelor este insuficient din cauza migraţiei acestora, de aceea nu se pune problema disponibilizării lor. În schimb, situaţia personalului din aparatul administrativ, respectiv şoferi, femei de serviciu, va fi analizată.

Cseke a precizat că se caută soluţii pe termen scurt şi mediu pentru stoparea migraţiei medicilor tineri.

"Vom încerca să dăm o siguranţă medicului rezident prin asigurarea unui loc de muncă după terminarea studiilor. În colaborare cu alte ministere, avem în vedere şi alte măsuri complementare cum ar fi asigurarea gratuită a unei locuinţe. În aceste condiţii nu se pune probleme disponibilizării personalului medical", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, chiar şi în Ministerul Sănătăţii este personal insuficient, fiind foarte multe posturi vacante, în condiţiile în care specialiştii au plecat.

Ministrul a precizat că urmează să fie elaborat un program pentru susţinerea medicilor în mediul rural, acolo unde asistenţa medicală este deficitară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici