Auchan, Leroy Merlin şi Decathlon rămân în Rusia, în timp Ucraina face apel la boicotarea lor. Cum se apără companiile

După tweet-ul ministrului ucrainean Kuleba, atacurile asupra celor trei mărci se intensifică pe reţelele de socializare. Replica celor vizaţi: „Nu putem concedia 76.000 de oameni”.

5884 afișări
Imaginea articolului Auchan, Leroy Merlin şi Decathlon rămân în Rusia, în timp Ucraina face apel la boicotarea lor. Cum se apără companiile

Auchan, Leroy Merlin şi Decathlon rămân în Rusia, în timp Ucraina face apel la boicotarea lor. Cum se apără companiile

Ucraina protestează împotriva companiilor franceze care nu şi-au întrerupt afacerile în Rusia şi solicită un boicot la nivel mondial. Miercurea trecută, după un apel al preşedintelui Zelenski, Renault a luat, în sfârşit, decizia de a suspenda operaţiunile.

Sâmbătă dimineaţa, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a cerut lumii să boicoteze cele trei mărci franceze de distribuţie la scară largă care aparţin familiei Mulliez, adică Auchan, Leroy Merlin şi Decathlon. „

Odată cu refuzul de a opri activităţile din Rusia, holdingul Auchan ia decizia conştientă de a finanţa din nou atrocităţile ruseşti din Ucraina şi de a face profituri datorită sângelui vărsat - a scris Kuleba pe Twitter -. Rog toţi clienţii şi partenerii de afaceri din întreaga lume să boicoteze Auchan, Leroy Merlin şi Decathlon”.

În ultimele zile, protestele s-au intensificat, iar reţelele de socializare sunt pline de atacuri la adresa celor trei mărci, care după retragerea Renault sunt cele mai importante mărci franceze care au rămas în Rusia, alături de multinaţionala energetică TotalEnergies.

Familia Mulliez se apără vorbind despre imposibilitatea de a opri brusc afacerile şi de a concedia mii de oameni în Rusia. AFM - Association Familiale Mulliez este primul angajator francez din Rusia, cu un total de 76.000 de angajaţi (45.000 în gigantul bricolaj Leroy Merlin, 29.000 în hipermarketurile Auchan şi 2.500 în magazinele sportive Decathlon).

Sancţiunile decise de Uniunea Europeană nu impun deocamdată oprirea activităţilor de acest tip, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat la finalul summitului UE de la Bruxelles că vrea să „elibereze” companiile, delegând managerilor acestora decizia de a continua sau nu până când o eventuală înăsprire a sancţiunilor face oprirea obligatorie. Dar, poziţia familiei Mulliez este foarte contestată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici