Augustin Lazăr cere daune de un leu MJ şi un comunicat prin care să îşi ceară scuze publice pentru evaluarea făcută

Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei, în procesul de la Alba Iulia, în care procurorul general contestă propunerea de revocare din funcţie. De asemenea, Lazăr vrea ca MJ să publice un comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa.

942 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr cere daune de un leu MJ şi un comunicat prin care să îşi ceară scuze publice pentru evaluarea făcută

Augustin Lazăr cere daune de un leu MJ şi un comunicat prin care să îşi ceară scuze publice pentru raport

„A fost depusă astăzi (marţi – n.r.) o cerere de chemare în judecată din partea apărătorului domnului Augustin Lazăr, în care cheamă în judecată Ministerul Justiţiei şi solicită, în principal anularea raportului de evaluare în urma căruia i s-a cerut revocarea din funcţie şi în acelaşi timp solicită ca să i se acorde daune morale de 1 leu pentru prejudiciul adus, pentru faptul că i s-a cerut revocarea şi publicarea pe site-ul Ministerului a unor scuze pentru cele scrise în raportul privind activitatea sa managerială”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Totodată, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut, marţi, şi încetarea procesului în care procurorul general contestă propunerea de revocare din funcţie, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare. Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunţare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Atunci, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia privind necompetenţa teritorială, astfel că procesul urma să continue la Curtea de Apel Bucureşti.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a acuzat de mai multe ori pe Augustin Lazăr că trage de timp cu procesul în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie 2018. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Tudorel Toader spunea, la o dezbatere din CSM, privind revocarea lui Augustin Lazăr, că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader spunea că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr declara că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici