Avanpremiera filmului Moromeţii 2, un eşec în Teleorman, în judeţul lui Marin Preda

Proiecţia filmului Moromeţii 2, în Alexandria, a fost un eşec, sute de spectatori ridicându-se şi părăsind Sala Polivalentă din cauza sonorizării extrem de proaste şi a zgomotului aparatelor de climatizare. Oraşul reşedinţă a judeţului unde s-a născut scriitorul Marin Preda nu are cinematograf.

6365 afișări
Imaginea articolului Avanpremiera filmului Moromeţii 2, un eşec în Teleorman, în judeţul lui Marin Preda

Avanpremiera filmului Moromeţii 2, un eşec în Teleorman, în judeţul lui Marin Preda

Primăria Alexandria a transmis, după eveniment, că vina aparţine organizatorilor.

„La Sala Polivalentă ar fi trebuit să aibă loc proiecţia în avanpremieră a filmului Moromeţii 2. Evenimentul a fost atât de aşteptat încât a umplut toată sala. Oamenii au venit să vizioneze filmul şi o mare parte au plecat dezamăgiţi. Firma care organizează turneul naţional de promovare şi care nu are legătură cu Primăria Municipiului Alexandria a „omis” să verifice condiţiile de sonorizare şi aşa s-a ajuns la o situaţie extrem de neplăcută. Având în vedere ca filmul va fi proiectat în cinematografe începând cu data de 14 noiembrie vă aşteptăm la film, în incinta Casei de Cultura, în condiţii normale de vizionare", a transmis Primăria Alexandria.

TITLURILE ZILEI

Transilvania International Film a transmis, la rândul său, că echipa îşi asumă responsabilitatea pentru eşec, însă reprezentanţii proiectului susţin că e inadmisibil ca într-un oraş precum Alexandria să nu existe spaţiu adecvat unei proiecţii de film sau pentru un spectacol de teatru.

"Ne-am asumat din start că vor fi situaţii în care vom face aceste proiecţii speciale în spaţii alternative, care nu au construcţia, designul şi dotările necesare pentru a replica optim condiţiile de spectacol cinematografic, dar realitatea este că nu aveam alte opţiuni. Ceea ce s-a întâmplat aseară (miercuri seara – n.r.) în Alexandria stă, încă o dată, ca dovadă a necesităţii unei săli în care să se poată desfăşura un spectacol cinematografic în condiţii (măcar) decente. Este inadmisibil ca într-un oraş ca acesta, în care există mulţi oameni interesaţi de film, de teatru, în care se desfăşoară multe alte acte culturale minunate (şi ele tot în spaţii alternative sau improvizate) să nu existe un spaţiu care să faciliteze întâlnirea publicului cu aceste manifestări culturale. Vă asigurăm că noi ne-am învăţat lecţia, vom organiza proiecţii mai multe în spaţii mai mici, astfel încât să evităm problemele de sonorizare şi totuşi să ajungem la public. Vom restitui integral celor care solicită banii pe bilete - dacă au fost cumpărate de la casierie, tot de acolo le puteţi returna şi veţi primi banii înapoi; în cazul celor achiziţionate online, în urma solicitării vor fi returnaţi direct în contul din care a fost făcută plata", arată Transilvania International Film Festival, printr-un comunicat de presă.

Filmul Moromeţii 2 a fost turnat în comuna Talpa din judeţul Teleorman, locul de baştină al scriitorului Marin Preda.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici